Dubļu pilnas kedas

foto livani.lv
foto livani.lv

26.septembra novakarē pie Līvānu mākslas un amatniecības centra norisinājās aktīvās atpūtas un piedzīvojumu pasākums jauniešiem „SuperDublis”. Dubnas upes apkārtnē Līvānu bērnu un jauniešu centra brīvprātīgie jaunieši sagatavoja apmēram 2 km garu trasi ar dažādiem dabiskiem un mākslīgi veidotiem šķēršļiem. Siena ķīpas, slidena dubļu nogāze, smilšu krāvumi, nogāzts koks, riepu tunelis, laivas vilkšana, Dubnas brišana, virvju uzdevumi kokos - šie un vēl citi uzdevumi bija jāpieveic katram dalībniekam, informē Līvānu novada pašvaldība.

Nenoliedzami šis pasākums bija izaicinājums ne tikai tā dalībniekiem, bet arī pašiem organizatoriem, jo bija pirmais šādā veida pasākums un, kā atzīst paši trases veidotāji – ir iegūts milzum daudz jaunas pieredzes. Neskatoties uz nelielām organizatoriskajām ķibelēm, pasākums norisinājās pozitīvā gaisotnē. Dalībnieku sirdis kņudēja piedzīvojuma gaidās, nevienu nebiedēja paredzamā nosmērēšanās dubļos un samirkšana Dubnā. Bija brīnišķīgs silts vakars, spīdēja apaļš mēness pie debesīm un tumsiņā sprakšķēja ugunskurs dalībnieku izmērcētajām kājām. Pēc trases visi dalībnieki tika cienāti ar karstu un spēcinošu zāļu tēju un SIA „Daugulis & Partneri” maizes čipsiem.

Pasākuma apmeklētība pārsniedza cerēto – visās vecuma grupās kopā piedalījās 16 komandas un 26 individuālie skrējēji (kopā 74 dalībnieki). Un, lūk, arī veiksmīgākie un izturīgākie:

1. vecuma grupa (13-15 gadi)

Individuālajā startā: 1.v. – Edgars Ugainis; 2.v. – Normunds Petrovs; 3.v. – Emīls Vucens

Komandu startā: 1.v. – komanda „Gurķīši”; 2.v. – komanda „Gorillas”; 3.v. – komanda „Simpsoni”

2. vecuma grupa (16-19 gadi)Individuālajā startā: 1.v. – Jānis Rudzāts; 2.v. – Jānis Podāns; 3.v. – Oļegs Volkovs

Komandu startā: 1.v. – komanda „LVL”; 2.v. – komanda „Valodja”; 3.v. – komanda „Cepti sivēni”

3.vecuma grupa (20-25 gadi)

Individuālajā startā: 1.v. – Andris Dzenis; 2.v. – Jānis Sondors

Komandu startā: 1.v. – komanda „Lēti apģērbi”

Pasākuma organizatori izsaka lielu paldies visiem atbalstītājiem: Līvānu novada domei, uzņēmumam „Daugulis & Partneri”, zemniekam Antonam Kančam par salmu ruļļiem, SIA „RNS-D” par autoriepām un komunālās saimniecības stiprajiem vīriem par šo riepu transportēšanu, zāļu sievai Albīnai Malahovskai  un medmāsiņai Rutai Nihnidovičai, Līvānu aktīvā tūrisma centra vadītājai Astērijai Vucēnai par mājīgajām telpām pasākuma organizatoriem, Latgales mākslas un amatniecības centra vadītājai Ilzei Griezānei par izpalīdzēšanu ar inventāru, Birutas Stikānes un Elvitas Barkovskas ģimenēm par atbalstu un personīgi Ivaram Bidzānam, Uldim Mališevam, Viktoram Piļšķikovam, Mārītei Vilcānei, Artim Skrūzmanim, Mārai Magdaļenokai, Sandim Bogačenkovam un Jānim Magdaļenokam.

Pasākums tika organizēts Līvānu novada domes, Līvānu bērnu un jauniešu centra projektā „ESI lietDERĪGS”. Projekts tiek īstenots Jaunatnes politikas valsts programmas 2012.gadam valsts budžeta finansējuma ietvaros.


Написать комментарий