Krāslavas skolnieces prezentē pierobežas projektus

foto kraslava.lv
foto kraslava.lv

Šogad Eiropas 40 valstīs tiek svinēta Eiropas teritoriālās sadarbības diena par godu 20 gadu darbam pierobežas attīstībai. Eiroreģiona "Ezeru zeme" Latvijas birojs šogad strādā 5 robežu kontekstā Latvijā, Lietuvā, Baltkrievijā, Igaunijā un Krievijā. Pateicoties Latvijas-Lietuvas programmas projekta "YOUTH FOR NATURE" ietvaros rīkotajām Dabas dienām 2012.gada jūlijā, pārrobežu aktivitātēs ir aktīvi iesaistījušās arī Krāslavas ģimnāzijas 11.D klases skolniece Laura Lene un "Varavīksnes" skolnieces Katrīna Volkoviča un Marina Puriņa, informē Krāslavas novada pašvaldība.

Sākotnēji viņas izrādīja lielu ieinteresētību dabas vērtību izzināšanā un nodarbībās ar zirgiem, kā arī piedalījās pastaigu maršrutu marķēšanā dabas parkā "Daugavas loki" un aizsargājamo ainavu apvidū "Augšdaugava".

Š.g. 21.septembrī Zarasos, Lietuvā par godu Eiropas teritoriālās sadarbības dienai notika Latvijas, Lietuvas, Baltkrievijas pārrobežu sadarbības programmas pasākums, kur tika izvietots Eiroreģions "Ezeru zeme" stends, izplatīti informatīvie bukleti par Krāslavu, Glubokoje un citiem eiroreģiona novadiem.

22.septembrī Bauskā Latvijas-Lietuvas pārrobežu programmas pasākumā tiks prezentēts projekts "CURED BY ANIMALS". Abos pasākumos apmeklētājus iepriecināja vingrošanas uz zirgiem demonstrējumi, ko lieliski ir apguvušas mūsu Krāslavas jaunietes!


Написать комментарий