Gaidāmās brīvdienas daugavpiliešus nelutinās ar siltu un saulainu laiku

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Uz dažām dienām Daugavpilī bija atgriezusies vasara – saskaņā ar Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem vakar, 27.septembrī, gaisa temperatūra mūsu pilsētā bija pakāpusies līdz +22 grādiem pēc Celsija

Tomēr rekords netika uzstādīts, jo, piemēram, 2006.gadā Latgalē gaiss bija sasilis līdz +23 grādiem, bet 1947.gada 27.septembrī – līdz +25 grādiem.

Diemžēl šodien, 28.septembrī, Latvijas teritoriju ir šķērsojusi nokrišņu zona, tāpēc gaisa temperatūra dienas laikā nepārsniegs + 13...+16 grādus.

Arī gaidāmās brīvdienas nelutinās ar siltu laiku – gaidāms diezgan vēss laiks un īslaicīgs lietus. Sestdien Daugavpilī un novadā dienā prognozē mainīgu mākoņu daudzumu, brīžiem skaidrosies. Gaisa temperatūra sastādīs tikai +13...+15 grādus dienā un +6...+9 grādus naktī.

Svētdien sinoptiķi sola apmākušos un lietainu laiku, iespējama vēja pastiprināšanās. Gaisa temperatūra būtiski nemainīsies, sastādot +13...+15 grādus.

Toties nākamās nedēļas sākumā sinoptiķi prognozē siltu un saulainu laiku. Atsevišķās dienās gaiss varētu sasilt līdz +18 grādiem, tomēr sākot ar ceturtdienu Daugavpilī, tāpat kā visā Latvijas teritorijā, laika apstākļus atkal ietekmēs ciklons – gaidāms apmācies laiks, nokrišņi, gaisa temperatūras pazemināšanās un vēja pastiprināšanās.


Написать комментарий