Izgāžas 219 'Krājbankas' bankomātu izsole

foto delfi.lv
foto delfi.lv

Bankrotējušās AS “Latvijas Krājbanka” administratoram nav izdevies pārdot kopumā 219 bankomātus, jo plānotajai izsolei nepieteicās neviens šo ierīču kārotājs, portālam “Delfi” sacīja administratora - SIA "KPMG Baltics" - pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Administrators piektdien bija plānojis par kopumā 407 000 latiem izsolīt divas bankomātu kopas - 57 bankomātus, kas vēl patlaban atrodas Rīgā un Latvijas reģionos, kā arī 162 aparātus, kas jau demontēti un novietoti noliktavā. Pirmās bankomātu grupas izsoles sākumcena bija noteikta 72 000 latu, bet otrās - 335 000 lati.

Administrators nolēmis rīkot jaunu aparātu izsoli un, tā kā šajā izsolē abas bankomātu grupas varēja iegādāties tikai kā lietu kopumu, tad nākamajā izsolē bankomātus plānots "sagrupēt" mazākās daļās, piedāvājot tos pārdot, piemēram, pa desmit vienā lotē. Fīrmanis sacīja, ka kopējā izsoles sākuma cena gan nemainīšoties. Paredzamais izsoles datums gan vēl nav noteikts.

Rīgas apgabaltiesa 8.maijā pēc administratora - revīzijas kompānijas "KPMG Baltics" lūguma nolēma sākt "Krājbankas" bankrotu.

"KPMG Baltics" secināja, ka neviens no četriem saņemtajiem bankas sanācijas priekšlikumiem nav praktiski realizējams. Arī FKTK apstiprināja bankrota procedūru kā bankas maksātnespējas risinājumu.

Fīrmanis informēja, ka no īpašumu izsolēm līdz šim izdevies atgūt ap 2 miljoniem latu, bet kopumā atgūts ap 35 miljoniem bankrotējušās "Krājbankas" līdzekļu.


Написать комментарий