Apjomīgas izmeklēšanas rezultātā par zādzību no baznīcas aizturēts Lietuvas pilsonis

foto Valsts policija
foto Valsts policija

Šogad Latgales reģionā strauji palielinājās zādzības gan no vecticībnieku, gan no pareizticīgo lūgšanas namiem, informē Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde.

Šie noziegumi izraisījuši plašu sabiedrisko rezonansi, iedzīvotāju uztraukumu un interesi masu mēdiju vidū. Pavisam 2012.gadā Latgales reģionā tika apzagti vairāk nekā 20 lūgšanas namu. Par visiem zādzības faktiem tika uzsākti kriminālprocesi un policijas darbinieki veikuši rūpīgu un apjomīgu darbu šo kriminālprocesu atklāšanai. Pēdējā zādzība no baznīcas Latgalē reģistrēta 9.oktobrī, Balvu novadā, Vīksnas pagastā, Vīksnā.

Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot operatīvo meklēšanas pasākumu kompleksu un realizējot operatīvu informāciju, sadarbībā ar Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes struktūrvienībām un Lietuvas policijas kolēģiem, 9.oktobrī par zādzību no baznīcas aizturējuši 1970.gadā dzimušo Lietuvas Republikas pilsoni, pie kura tika atrastas un atsavinātas 5 nozagtas svētbildes, kā arī citi lietiskie pierādījumi.

Šodien tiesa lems par drošības līdzekļa piemērošanu. Policija turpina izmeklēšanu.

Policija lūdz iedzīvotājus ieskatīties attēlā redzamās personas sejā. Gadījumā, ja kāds ir redzējis šo vīrieti kādas baznīca tuvumā Latgalē laika periodā no š.g. februāra mēneša līdz 9.oktobrim vai arī pie kādiem citiem aizdomīgajiem apstākļiem, lūgums ziņot policijā, zvanot 65403302, 26558076, 2230763. Anonimitāte garantēta!



Написать комментарий