Rēzeknes senioriem mācīs apgūt internetu

foto beyroutey.wordpress.com
foto beyroutey.wordpress.com

Trešdien, 17. oktobrī Rēzeknē viesosies IT un jaunāko tehnoloģiju eksperts, radio Star FM rīta raidījuma „Zoopasta” tehnoloģiju ziņu vadītājs Kristaps Skutelis (jeb Krizdabz), lai kopā ar Rēzeknes 6. vidusskolas skolēniem veiktu brīvprātīgo darbu. Brīvprātīgo Brigāde un vidusskolas skolēni ar Kristapu Skuteli Rēzeknes senioriem mācīs apgūt internetu, informē Rēzeknes pašvaldība.

Pasākumu vadīs Uģis Joksts.

Brīvprātīgo Brigāde ir Izglītības un zinātnes ministrijas iniciatīva, kuras mērķis ir pievērst jauniešu uzmanību brīvprātīgā darba sniegtajām iespējām karjeras izaugsmē.

Brīvprātīgo Brigādes vizīte sastāvēs no divām daļām. Dienas pirmajā daļā sākot no plkst. 10.00 IT eksperts Kristaps Skutelis un Brīvprātīgo Brigāde kopā ar Rēzeknes 6. vidusskolas skolēniem viesosies Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Pensionāru sociālo pakalpojumu centrā (Rēznas iela 41, Rēzekne) un mācīs Rēzeknes seniorus lietot internetu. Skolēniem, veicot šo brīvprātīgo darbu, būs iespēja „pielaikot” informācijas tehnoloģiju speciālista profesiju un saprast, vai ir vēlēšanās savu turpmāko karjeru saistīt ar IT jomu un jaunākajām tehnoloģijām, jo brīvprātīgo darbs ir ne tikai iespēja paveikt kaut ko nozīmīgu sabiedrības labā , bet arī iespēja jauniešiem pārliecināties par kādas profesijas piemērotību tieši viņiem.

Paužot pašvaldības atbalstu jauniešu brīvprātīgo darbam, pasākumā īsu uzrunu teiks arī Rēzeknes pašvaldības jaunatnes lietu speciāliste Iveta Balčūne.

Savukārt pēcpusdienā plkst. 14.00 Brīvprātīgo Brigāde viesosies Rēzeknes 6. vidusskolā (Kosmonautu ielā 6), kur notiks tikšanās ar pārējiem vidusskolas skolēniem, skolotājiem, skolēnu vecākiem. Tikšanās laikā tiks pārrunāti brīvprātīgā darba ieguvumi. Tie skolēni, kas piedalījās senioru apmācībās, dalīsies ar saviem iespaidiem, kuri tika gūti, veicot šo darbu. Par brīvprātīgā darbā gūto pieredzi stāstīs arī Brīvprātīgo Brigādes pieredzējuši brīvprātīgie. Pasākumā piedalīsies Rēzeknes pilsētas domes Sociālās aprūpes pārvaldes Pensionāru sociālo pakalpojumu centra vadītāja Lidija Apeināne, jauniešu atvērtā centra „JACIS” un biedrības "Plastilīns" vecākā jaunatnes darbiniece Linda Vanaga, jaunatnes iniciatīvu centra „Draugu Centrs” izglītības metodiķe Eleonora Kalašnikova, jauniešu kluba „Latgales Dabas draugi” vadītāja Neonila Ivanova, Latvijas Sarkanā Krusta Rēzeknes komitejas jauniešu nodaļas vadītāja Ilze Rivča, Latgales Kultūrvēstures muzeja sabiedrisko jautājumu un reklāmas speciāliste Maija Upeniece, Rēzeknes pilsētas centrālās bibliotēkas vadītāja Marija Sproģe, Rēzeknes bērnu patversmes sociālā pedagoģe Inga Plaunova, nevalstiskās organizācijas „Pasaule mūsu mājās” vadītāja Natālija Covvo, kā arī Kristaps Skutelis.

Noslēgumā klātesošie diskutēs par iespējām veicināt jauniešu brīvprātīgo darbu, meklējot piemērotākās metodes, lai iesaistītu jauniešus brīvprātīgā darba veikšanā un veicinātu sadarbību starp skolām, jauniešiem un iespējamām brīvprātīgā darba vietām.

Pasākumā Rēzeknes 6. vidusskolā aicinām piedalīties ikvienu Rēzeknes nevalstisko organizāciju, jauniešus un visus citus interesentus. Tā ir iespēja uzzināt kaut ko jaunu, dalīties savos iespaidos un piedāvāt idejas brīvprātīgā darba veicināšanai.


Написать комментарий