Somijā drīzumā varēs norēķināties ar rubļiem

foto prognozoff.ru
foto prognozoff.ru

Lielu tirdzniecības tīklu īpašnieki Somijas dienvidaustrumos paziņojuši, ka minētajā teritorijā no šī gada decembra būs iespējams norēķināties ar Krievijas rubļiem, informē portāls internovosti.ru

Pirmais šo domu izteica tirdzniecības tīkls „Stokmann”, un ar laiku šī iecere šķita interesanta arī pārējiem somu tīkliem.

Imatras un Dienvidkarēlijas tirdzniecības palātas minēto iniciatīvu novērtēja pozitīvi, savukārt citas Somijas provinces par šo ideju nav sajūsmā.

Par somu lielāko veikalu gatavību veikt norēķinus ar klientiem rubļos tika paziņots pēc tam, kad Serbijas bankas saņēma oficiālu atļauju pirkt un pārdot Krievijas rubļus valsts iekšējā tirgū. Pēc šī notikuma daudzi ekonomisti apsprieda Krievijas rubļa iespējas kļūt par pasaules valūtu.

Savukārt Nacionālās valūtas asociācijas priekšsēdētājs Dmitrijs Piskulovs atgādināja, ka Somija vēl no padomju laikiem ir uz Krieviju orientēta valsts, kurā pēc eiro otrā svarīgākā valūta bijusi rublis.

„Tirdzniecība Krievijas rubļos ir attīstīta, jo mums ir plaša kopējā robeža – mūsu pilsoņi bieži viens brīvdienās dodas uz Somiju, daudzi Somijā iegādājušies nekustamo īpašumu”, - atgādināja Piskulovs.


Написать комментарий