Par Ludzas slimnīcu radusies lielā interese

foto ludzahospital.lv
foto ludzahospital.lv

Ludzas slimnīca nonākusi Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) žurnālistu uzmanības lokā. Viņi uzskata, ka šī Latgales slimnīca būtu piemērota arābiem, uz kurieni viņi varētu doties ārstēt ļaundabīgos audzējus, informē portāls latgale.lv.

Latvijā bija ieradušies seši AAE žurnālisti, kuri pētīja medicīnas situāciju Latvijā un veidoja publikācijas par te iespējamo medicīnas tūrismu no bagātajām arābu emirātiem. Viņi ir pārliecināti, ka Ludzas slimnīcā terapijas kursu varētu iziet cilvēki no ārzemēm, kuru sirgst ar ļaundabīgajiem audzējiem, izmantojot Latvijā ražotus unikālus medikamentus.

Žurnālists Ahmeds Almatni Latgales Reģionālajai televīzijai teica, ka Ludzas slimnīca šim mērķim ir ļoti piemērota, tajā ir ne tikai viss nepieciešamais modernais medicīniskais aprīkojums un ārsti, bet tā ir arī tīra un labi iekārtota ārstniecības iestāde. Ludzā, iespējams, ir pat labāki apstākļi nekā Vācijas vai Anglijas klīnikās, teica Almanti.

Ludzas slimnīcas valdes loceklis Juris Atstups teic, ka medicīnas tūrisms praktiski ir vienīga iespēja, kā finansiālās grūtībās nonākusī slimnīca spētu izdzīvot.. Pagaidām Ludzas slimnīcai pieredze medicīnas tūrisma jomā nav. Ir gan bijušas divas sarunas par pacientu uzņemšanu no Krievijas un Somijas. Tomēr Latgales mediķi par viņiem rūpes nav uzņēmušies, jo slimnieku stāvoklis esot bijis ļoti smags un viņi nav velējušies uzņemties tik lielu atbildību par viņu dzīvību. Atstups gan teica, ka galvenokārt cer nevis uz arābu medicīnas tūristiem, bet ārstēties gribētājiem no Krievijas, Azerbaidžānas, Kazahstānas un citām bijušajām padomju republikām.

 


Написать комментарий