V.Salna apstiprināta par Daugavpils 10. vidusskolas direktori

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Šodien, 8. novembrī, Daugavpils domes deputāti apstiprināja Valiju Salnu par 10. vidusskolas direktori. Nedēļu atpakaļ viņas kandidatūra atbalstīja Izglītības un kultūras jautājumu komiteja.

Atgādināsim, ka uz 10. vidusskolas direktora amatu pretendēja 12 cilvēki. Komisija, kuras sastāvā bija arī trīs pārstāvji no 10. vidusskolas, novērtēja visus kandidātus pēc agrāk izstrādātas skalas, aizvadīja pārrunas ar katru no kandidātiem. Rezultātā bija atlasīti trīs cilvēki: Valija Salna (130 balles no 140 maksimālajiem), Olga Dukšinska (122 balles), Vita Ļubarska (114 balles), bet uz apstiprināšanu tika izvirzīta tā kandidatūra, kur nopelnīja visvairāk balles. Starp kandidātiem bija arī cilvēki, kurus piedāvāja skolas darbinieki, bet kā paziņoja M. Isupova, tad skolas darbinieku viedokļi dalījās un bija nolemts nedot priekšrocību izvirzītajiem kandidātiem.

Jau agrāk V. Salna deputātiem paziņoja, ka, pēc viņas domām, stiprākās skolas puses ir zinošs pedagogu kolektīvs un skolas padome, kura cieši sadarbojas ar vecākiem. Pirmo ko darīs V. Salna direktores amatā ir centīsies nomierināt skolu, lai viss atgrieztos normālās sliedēs un visi turpinātu strādāt. Tāpat V. Salna turpinās darbu pie tā, lai skolas ēdnīca turpinātu kvalitatīvi strādāt. Starp plāniem, kurus jaunā vadītāja centīsies īstenot – tuvāk iepazīstināt pedagogus ar jēdzienu inovācija, novērtēt Latvijas pieredzi šajā sfērā un padomāt kādā veidā varētu mainīties pieredzē ar citu pilsētu kolēģiem.

Valija Salna (1961) no 1992. gada pildīja 6. vidusskolas direktora vietnieces pienākumus, līdz tam strādāja 16. vidusskolā par latviešu valodas skolotāju, strādāja par krievu valodas skolotāju Cēsu un Siguldas mācību iestādēs. 1984. gadā pabeidza Daugavpils Pedagoģisko institūtu specialitātē krievu valoda un literatūra, un latviešu valoda. Šobrīd Latvijā šī izglītība skaitās kā akadēmiskais maģistra grāds. V. Salna ir pabeigusi dažādus kursus, lai paaugstinātu kvalifikāciju.
 


Написать комментарий