«Bizness olas čaumalā" noskaidro uzvarētājus

foto livani.lv
foto livani.lv

No 2. oktobra līdz 5. novembrim Līvānu novadā norisinājās pieteikumu iesniegšana skolēnu biznesa ideju konkursam „Bizness olas čaumalā” ar 3 galvenajām balvām – 50 LVL augstāk novērtēto biznesa ideju autoriem, informē Līvānu portāls.

Piedalīties varēja ikviens Līvānu novada 5. – 12. klases skolēns ar savu biznesa ideju, iesniedzot aizpildītu pieteikuma veidlapu un sagatavojot savas biznesa idejas prezentāciju. Kopumā dalībai tika pieteiktas 15 biznesa idejas un skolēni pārstāvēja Līvānu 1. Vidusskolu (Jānis Jačmenkins un Kārlis Kivlenieks), Līvānu 2. Vidusskolu (Alīna Polipartova, Anna Bogdanova, Marina Skorodumova, Marjans Bork-Ržečickis, Valentīns Ivanovs, Viktorija Dzirko), Jaunsilavas pamatskolu (Anģelina Havrova, Elza Smilškalne), Rudzātu vidusskolu (Laila Zalāne), Jersikas pamatskolu (Monta Rutka, Ieva Terēze-Labinska) un Rožupes pamatskolu (Dāvis Razdovskis, Evita Pastare, Lāsma Neiceniece).

Biznesa ideju izvērtēšanu veica vērtēšanas komisija, kuru pārstāvēja dažādu nozaru speciālisti: Gunta Ozoliņa, Līvānu novada domes attīstības un plānošanas daļas vadītāja, Iveta Dobele, Līvānu novada domes investīciju un projektu daļas vadītāja, Marika Rudzīte-Griķe – SIA „ArGaumi”, Inga Zvaigzne – Sniķere, Līvānu novada domes jaunatnes lietu speciāliste, Laimonis Vindels - Hipotēku banka, Raimonds Vindulis – SIA „VINDULIS”, Guntis Jurāns – SIA „Klētnieks enerģija”, Zane Gaiduka, LIIC vadītāja.

Visiem dalībniekiem noslēdzošais vērtējums tika sniegts klātienē par sagatavotajām biznesa ideju prezentācijām 9. novembrī, sākot no plkst. 15:00, Līvānu Inženiertehnoloģiju un inovāciju centrā (LIIC), Domes ielā 3. Sīvā konkurencē visaugstāk tika novērtētas 3 biznesa idejas: Anģelinas Havrovas ideja par cepuru, šaļļu un cimdu adīšanu no gaismu atstarojošiem materiāliem, Jāņa Jačmenkina un Kārļa Kivlenieka ideja par skaņas aizsargsienu ražošanu un Lailas Zalānes ideja par augļu, ogu un dārzeņu sukāžu ražošanu. Uzvarētāji saņems naudas balvas 50 LVL apmērā katrs par izdomu, ieguldīto darbu un enerģiju, kā arī vēlmi realizēt iecerēto.

Visiem dalībniekiem tika izteikta pateicība par drosmi un uzdrīkstēšanos un tika dāvinātas biznesa domāšanu veicinošas grāmatas turpmākai radošai un uzņēmīgai darbībai.

Pateicība tika izteikta arī Līvānu 2. vidusskolas ekonomikas skolotājai Jevgēnijai Golubevai, kas dalībai konkursā bija sagatavojusi un atbalstījusi veselus 6 biznesa ideju autorus. Lai arī turpmāk tikpat aktīvi un darbīgi skolēni!

Paldies visiem dalībniekiem, skolotājiem, komisijas locekļiem un atbalstītājiem!
Ņemot vērā lielo dalībnieku skaitu un pozitīvās atsauksmes, ceram, ka arī nākamgad tiksimies konkursā ar jaunām biznesa idejām un tālejošiem mērķiem.
 


Написать комментарий