Vorhola darbi pārdoti par 17 miljoniem

foto peoples.ru
foto peoples.ru

Izsolē Ņujorkā par vairāk kā 17 miljoniem ASV dolāru pārdoti dažādi popāra ikonas Endija Vorhola darbi, raksta ārvalstu prese.
Šī ir pirmā no Vorhola fonda (The Andy Warhol Foundation for the Visual Arts) rīkotajām izsolēm, kurā tiek piedāvāti visdažādākie mākslinieka darbi – fotografijas, drukas, gleznas un citi. No tiem daudzi plašākai publikai tiek demonstrēti pirmo reizi. Kopumā izsolē pārdoti 354 Vorhola darbi.

Pati dārgākā lote bijusi darbs no sērijas "Endangered Species", kurā redzams retās "Silverspot" šķirnes tauriņš. Šis darbs pārdots par 1,2 miljoniem ASV dolāru.

Par 625 tūkstošiem ASV dolāru pārdots arī kādreizējās ASV pirmās lēdijas Žaklīnas Kenedijas portrets no sērijas "Džekija". Pirkuma summa divas reizes pārsniegusi sākotnējās prognozes.

Endija Vorhola fonds visus izsolē iegūtos līdzekļus izmaksās grantiem jaunajiem māksliniekiem. Ar "Christie's" izsoļu nama starpniecību plānots rīkot vēl vairākas Vorhola darbu izsoles.

Endija Vorhola fonds dibināts 1987. gadā pēc mākslinieka testamentā izteiktās vēlēšanās. Fonda īpašumā ir aptuveni četri tūkstoši viņa darbu, kas tikspiedāvāti izsolēs vēl vairākus gadus. Fonds piedāvā Vorhola darbus izstādēm, kā arī tam ir ekskluzīvas tiesības izmantot Vorhola darbu reprodukcijas jekādā formātā un veidā.


Написать комментарий