Rēzeknes pilsēta ziemai gatava

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Rēzeknes pilsētsaimniecības pārvaldes vadītājs Voldemārs Platacis informē, ka pilsēta ir gatava sagaidīt ziemu un tos laikapstākļus, kādus daba piedāvās šogad, informē pašvaldības portāls. 

Par Rēzeknes pilsētas ielu ikdienas un periodisko uzturēšanu ir noslēgts līgums ar a/s „Latvijas ceļu uzturētājs” Rēzeknes iecirkni, kas arī rūpējas par to, lai pilsētas ielas puteņu un sala periodā tiktu uzturētas kārtībā, būtu ērti un droši izbraucamas. Jāuzsver, ka uzņēmumam ir bagātīga daudzu gadu desmitu pieredze šajā jomā. Līgums ar a/s „Latvijas ceļu uzturētājs” ir spēkā līdz šī gada 31. decembrim, bet uz katru nākamo gadu tiek izsludināts jauns iepirkums, un ar pilsētas ielu uzkopšanu nodarbojas tā firma, kura uzvar konkursā.

Ziemā pilsētas ielas apkalpo deviņas tehnikas vienības,: traktortehnika, pretslīdes kaisāmās mašīnas, sniega tīrāmās mašīnas, greiders. Kastes, kurās ziemā atrodas smiltis ietvju kaisīšanai, ir piepildītas ar smiltīm un novietotas vairākās vietās pilsētā.
Pagājušajā ziemā Rēzeknes pilsētas domes Pilsētas saimniecības pārvalde iekļāvās ielu uzkopšanai atvēlētajā budžetā.

Kopumā ielu uzturēšanai šogad jau izmantoti 122 258 lati, līdz gada beigām atlikuši 52 517 lati. Jāpiebilst, ka līdzekļi ielu uzturēšanai tiek piešķirti uz kalendāro gadu, nevis uz attiecīgām sezonām, un ielas jāuzkopj katrā gadalaikā, neatkarīgi no laikapstākļiem – lietus daudzuma vai sniega kārtas biezuma, kā arī jāatgādina, ka ziemas atnākšana nav nekas ekstremāls un nav jāuztver kā ārkārtas situācija. Ielu uzturēšanas jēdzienā ietilpst, piemēram, bedrīšu remonts, kuras visbiežāk rodas mainīgu laikapstākļu dēļ, ielu kaisīšana ar smilšu un sāls pretslīdes maisījumu, ielu ar grants segumu greiderēšana utt. 


Написать комментарий