“Dinamo” izcīna Ābolam pirmo uzvaru

foto Romāns Kokšarovs nra.lv
foto Romāns Kokšarovs nra.lv

Bija vērts gaidīt! Piektdienas vakarā Arēnā Rīga Kontinentālās Hokeja līgas (KHL) spēlē pēc 125 minūšu un 39 sekunžu pārtraukuma Rīgas „Dinamo” guva vārtus un rezultatīvā mačā ar 6:4 apspēlēja Ņižņekamskas „Neftekhimik”, izcīnot pirmo uzvaru pēc diviem zaudējumiem.

Tā bija pirmā uzvara Artim Ābolam "Dinamo" galvenā trenera amatā.

Viesi vārtos lika savu nomināli otro vārtsargu Sokolovu, un 40 gadus vecais vārtsargs nekāds glābējs pirmajā trešdaļā nebija. Rīdzinieki sāka neierasti agresīvi un būtībā dominēja pirmajās spēles minūtēs. Pretinieku disciplīnas problēmas ļāva nereti spēlēt vairākumos. Jau pirmajā no tiem "Dinamo" guva vārtus – pēc Šehuras un Ņiživija piespēlēm Daugaviņš panāca 1:0.

Ilgiem priekiem gan nebija lemts būt – Ivanāna noraidījums ļāva "Neftekhimik" atgādināt, ka ir viena no labākajām vairākuma realizētājām līgā (1:1). Divus nākamos vairākumus izmantot neizdevās, bet rīdzinieki apliecināja, ka spēj gūt vārtus arī vienādos sastāvos. Pēc teicamas Ņiživija piespēles Žirū no vārtu priekšas atjaunoja vadību – 2:1. Sokolova nepārliecinošo sniegumu lieliski ilustrēja epizode 18. minūtē, kad ripa bija nonākusi uz vārtu līnijas stūrī, bet Karsums nodemonstrēja neatlaidību, iebakstot ripu vārtos – 3:1. Diemžēl līdz atbildes triecienam nebija jāgaida ilgi – minūti vēlāk, zibenīgi izmantojot aizturētā soda vairākumu, „naftinieki” atjaunoja vienu vārtu starpību – 3:2.

Jau no otrās trešdaļas sākuma rīdzinieki turpināja būt krietni aktīvāki, ik pa brīdim radot bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Patīkami, ka savu vārdu teica ceturtā maiņa – vispirms pēc Ivanāna cīņas vārtu priekšā un Galviņa garām aizmesta metiena pirmais pie ripas ir Bičevskis, panākot 4:2, bet mirkli vēlāk Meija panāca jau trīs vārtu pārsvaru (5:2). Vēl pirms Meijas vārtiem „Neftekhimik” gatavoja vārtsargu nomaiņu, bet vienu pazemojumu Sokolovam vēl nācās pieciest, un tikai tad pieredzējušais vīrs devās malā...


Темы: , , , , , ,
Написать комментарий