Kots tomēr nolēmis vairs nekandidēt uz LTV ģenerāldirektora amatu

foto dienas mediji
foto dienas mediji

Šodien Latvijas Televīzijai (LTV) ir jāsniedz savs nākamā gada sabiedriskā pasūtījuma piedāvājums, kas būs pēdējais pašreizējā ģenerāldirektora un vienīgā valdes locekļa Edgara Kota vadībā izstrādātais.

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) pagājušajā nedēļā apstiprināja grozījumus LTV statūtos, nosakot, ka viena valdes locekļa vietā turpmāk tā sastāvēs no trim cilvēkiem. E. Kots neiekāro nevienu no šiem krēsliem, jo «dažādu iemeslu kopuma» dēļ nolēmis pieņemt jaunus profesionālos izaicinājumus. Sarunas par tiem jau notiekot, viņš sakaDienai.

Patlaban LTV valde sastāv tikai no E. Kota, kurš vienlaikus ieņem arī televīzijas ģenerāldirektora amatu, turpretim NEPLP pieņemtie statusi paredz, ka nākotnē to veidos priekšsēdētājs, valdes loceklis programmu attīstības jautājumos, kā arī valdes loceklis finanšu un tehnoloģiju jautājumos. «Vienam valdes loceklim nevar būt tik plašs pilnvaru loks. Viņa rokās ir koncentrēta pārāk liela vara, kas rada ļoti daudz risku - cik labprātīgi šī vara tiek izmantota gan attiecībā uz finanšu plānošanu, gan lēmumu pieņemšanu, stratēģisko plānošanu, gan arī korporatīvo darbību,» par valdes paplašināšanas iemesliem Dienai stāsta NEPLP loceklis Gints Grūbe.

Šodien plānotās sēdes laikā NEPLP izskatīs jautājumu par konkursa nolikumu uz LTV valdes locekļu amatiem. «Ja process norisināsies veiksmīgi, tad valdes locekļi varētu būt zināmi janvāra beigās,» saka G. Grūbe.

Abi E. Kota ar NEPLP noslēgtie līgumi - gan par valdes locekļa, gan ģenerāldirektora amatu - beigsies martā. Iepriekš viņš pauda, ka lēmumu par atkārtotu kandidēšanu uz šiem amatiem pieņemšot līdz savai dzimšanas dienai 24. decembrī, bet pašlaik LTV ģenerāldirektors Dienai saka, ka tas ir izdarīts jau tagad. «Man pašam televīzijas stāžs ir astoņi deviņi gadi. Jebkuram uzņēmumam vajag rotācijas principu. Ar padomi sarunas esam veduši jau no marta, un katra puse uzņēmuma attīstību redz savādāk,» par iemesliem stāsta E. Kots.

Vēl pirms šī lēmuma pieņemšanas aģentūrai BNS E. Kots stāstīja, ka viņš varētu lemt par labu nekandidēšanai ar NEPLP radušos nesaskaņu dēļ. Tāpat LTV ģenerāldirektors pauda aizdomas, ka viņš NEPLP «jau traucē kā persona». Tagad, lūgts precizēt šo izteikumu, E. Kots teic: «Lēmums ir izdarīts. Ko tur runāt par pagātni.» Arī G. Grūbe saka, ka nezinot, par kādām domstarpībām LTV ģenerāldirektors ir runājis.

Uz jautājumu, vai pēc aiziešanas no LTV E. Kots turpinās strādāt mediju jomā, atbildēt viņš nevēlas, pamatojot to ar savu māņticību par iespējamo neizdošanos. «Man jau ir bijušas dažas sarunas. Ja man būs kāds labs, jauns piedāvājums, tad, iespējams, ar darba devēju vajadzēs runāt par ātrāku darba attiecību pārtraukšanu,» tā E. Kots.


Написать комментарий