Gorod.lv lasītāju viedoklis: Jāpalīdz labai skolai kļūt vēl labākai

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Jebkuram vecākam zināms, ka bērnam piemērotas skolas izvēle ir ļoti atbildīgs solis, jo tā kļūs par bērna pirmo sociālo izglītības institūtu. No vecāku izvēles būs atkarīgs ne tikai bērna intelektuālās attīstības ātrums un kvalitāte, ne tikai panākumi vēlāk izvēlētajā profesijā, bet arī psihiskā un fiziskā veselība.

Šobrīd Daugavpilī ikviens bērna vecāks var izvēlēties kādu no 18 vispārizglītojošajām skolām, kas būtu bērnam vispiemērotākā. Nav noslēpums, ka skolas savā starpā atšķiras ar pasniegšanas līmeni, mācību programmu skaitu, skolēna noslogotību. Tāpēc rodas situācijas, ka kādas skolas ir pieprasītākas nekā pārējās un tajās tiek izveidotas vairākas pirmās un desmitās klases, turpretī citās skolās vērojams skolēnu trūkums.

Turklāt visā valstī vērojama skolēnu skaita samazināšanas tendence. Šī gada septembrī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova ziņoja, ka šogad Daugavpilī reģistrēts ap 400 skolēnu trūkums.

Sakarā ar to, ka atbilstoši esošajai politikai nauda seko skolēnam, laiku pa laikam tiek izteiktas idejas par dažu skolu apvienošanu. Sākotnēji tikai izteikti pieņēmumi par Daugavpils 3. un 9.vidusskolu iespējamu apvienošanu, šos minējumus savulaik noliedza pirmais vicemērs Vitālijs Azarevičs. Šobrīd klīst baumas par Saskaņas un Vienības pamatskolu apvienošanu.

Portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot savu lasītāju domas par to, kā būtu jārīkojas ar labu skolu. Aptaujāto vairākums (63%) uzskata, ka nepieciešams palīdzēt šāda veida izglītības iestādei kļūt vēl labākai. Savukārt 19% respondentu ir par tās izformēšanu, acīmredzot, vadoties pēc principa: nav skolas – nav problēmas. 8% aptaujāto uzskata, ka skola varētu kļūt labāka, apvienojoties ar citu, ne tik spēcīgu skolu, bet 4% ir pārliecināti, ka tas notiktu tikai apvienojoties ar tikpat labu skolu. 3% respondentu uzskata, ka laba skola, kas nodrošina skolēnus ar izcilām zināšanām, ir jāpavājina.


Написать комментарий