Daugavpils pilsētas dome lūgs tai uzdāvināt 5 zemesgabalus

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Realizējot Daugavpils Ziemeļu industriālās zonas attīstības projektu, Dome griezusies VAS „Privatizācijas aģentūrā” ar lūgumu nodot pašvaldības īpašumā 5 zemesgabalus Višķu ielā, kuri nepieciešami ielu izveidei industriālajā zonā. Minēto lēmumu atbalstījuši Daugavpils pilsētas domes Finanšu komitejas deputāti.

Ziemeļu industriālās zonas detālplānojuma izstrāde tika uzsākta pēc apstiprinājuma saņemšanas par ERAF fonda līdzekļu iedalīšanu minētā projekta realizācijai. Tiek plānots, ka šis projekts veicinās saimnieciskās darbības attīstību un mazinās bezdarba līmeni.

Šī gada 8.novembrī tika pieņemts lēmums par industriālajā zonā iecerēto ielu izveides detālplānojuma pirmās redakcijas publiskās apspriešanas sākumu. Projektētājs piedāvā izveidot ielas, kas savienotu industriālās zonas objektus un Višķu un Mendeļejeva ielas, nodrošinātu visas industriālajā zonā esošās ēkas ar piebraucamajiem ceļiem.

VAS „Privatizācijas aģentūra” ir atsūtījusi rakstveida piekrišanu nodot pašvaldībai šos zemesgabalus pēc Domes attiecīgā oficiālā lēmuma pieņemšanas.

Detālplānojuma kopējās teritorijas platība ir 60 ha, no tiem 20 ha ir apbūvēti. Kopumā industriālajā zonā atrodas 35 īpašuma objekti. Vienošanos par zemesgabalu atsavināšanu nepieciešams noslēgt ar 16 īpašniekiem, atsavināšanas kopplatība ir ap 3 ha.


Написать комментарий