“Chelsea” tuvu fiasko; ogļrači, neievērojot “Fair Play”, 1/8 finālā

foto sportinglife.com
foto sportinglife.com

Vakar UEFA Čempionu līgas grupu turnīrā izspēlēta pirmspēdējā kārta E grupā. Centrālajā spēlē Turīnā "Juventus" savu skatītāju klātbūtnē ar 3:0 pārspēja Londonas "Chelsea", nostādot to ļoti nepatīkamā situācijā. Tikmēr šai grupā 1/8 finālu jau nodrošinājusi Doņeckas "Shakhtar", kas ar skandāla piegaršu ar 5:2 pārspēja dāņu "Nordsjælland". "Hattrick" guva Luizs Adrianu, kurš pirmos vārtus guva, neievērojot "Fair Play".

"Juventus" - "Chelsea"

Var teikt, ka "Juventus" bija tuvu bezdibenim, jo, tiekoties ar Čempionu līgas trofejas turētāju, zaudēt nedrīkstēja - otrajā spēlē "Shakhtar" uzveicot pastarīšus dāņus, Turīnas klubam ČL būtu beigusies vēl pirms pēdējās kārtas. To nedrīkstēja pieļaut. Savukārt neizšķirts (kas noteikti arī bija "Chelsea" mērķis, jo pēdējā kārtā atliktu mājās uzvarēt "Nordsjælland") "Juventus" derēja daļēji - tad visdrīzāk pēdējā kārtā vajadzētu uzvaru Doņeckā. "Juventus" sākumsastāvā izgāja septiņi itālieši, bet "Chelsea" internacionālajās rindās bija tikai divi angļi - Ešlijs Kouls un Gerijs Keihils. Svarīgāk gan izcelt, ka Roberto di Mateo (itālietis!) izvēlējās spēlēt bez tipiska uzbrucēja (Edens Azārs pildīja tā saukto "False 9" lomu), rezervē atstājot arī Fernando Toresu. Juves rindās pēc prombūtnes (dažādu iemeslu dēļ) atgriezās Andrea Pirlo, Mirko Vučiničs un Fabio Kvaljerella.

"Chelsea" ar izvēlēto taktiku burtiski aicināja pretiniekus uzbrukt, un "Juventus" patiešām ņēma iniciatīvu rokās - jau 4. minūtē Petrs Čehs glāba viesus no droša vārtu zaudējuma, kad pēc Vučiniča prasmīga centrējuma Štefans Lihštainers vārtu priekšā apsteidza Koulu un bīstami sita. Drīzumā arī Džanluidži Bufons atbildēja ar top seivu - Oskars teicamā pozīcijā izveda Azāru, kurš gan nespēja pārspēt lielisko vārtsargu. "Juventus" kopumā gan bija labāka, un 15. minūtē vēlreiz glāba Čehs - šoreiz pēc Klaudio Markizio draudīga sitiena. Tāpat Čehs bija modrs 25. minūtē pēc Pirlo soda sitiena pa apakšu. "Chelsea" retu momentu radīja Ramireša reids - Oskara sitiens tika bloķēts.

Loģiskāks gan šķita "Juventus" vārtu guvums un, kaut arī ar lielu veiksmes devu, tas arī notika - Pirlo izpildīja ne to bīstamāko tālsitienu, bet Kvaljarella gluži kā hokejā apzināti mainīja bumbas lidoja virzienu un pārsteidza Čehu (1:0)! Uzreiz bija jābūt 2:0 - Kouls izvilka bumbu no vārtu līnijas pēc ganieša Kvadvo Asamoa sitiena. Tiesa, varēja būt arī 1:1 - pretuzbrukumā Azārs ar fantastisku piespēli atrada Huanu Matu, kuru vārtu priekšā pievīla tehnika. Traks puslaiks, 1:0 "Juventus" labā.

50. minūtē Vučiničs krita soda laukumā - nekā. 58. minūtē no distances spēcīgi sita Pirlo, atvairīja Čehs. Vēl pēc brīža Kvaljarella neprata realizēt izgājienu pret izcilo Čehu, kurš turēja "Chelsea" spēlē... Bet tikai līdz 61. minūtei. Arturo Vidāls no lieliskas pozīcijas cauršāva čehu vārtsargu un 2:0! Arī pie šāda rezultāta Turīna turpināja būt krietni pārāka. 74. minūtē iespēju izniekoja Vučiničs, bet viņu nomainījušais Sebastjens Džovinko tomēr pielika skaistu punktu mājinieku uzvarai - Čehs izskrēja tālu, un uzbrucējs prata pasist bumbu viņam garām. "Juventus" uzvarēja ar 3:0 un pietuvojās 1/8 finālam.

Turnīra situācija? "Shakhtar" (lasiet tālāk) jau ir tikusi 1/8 finālā, un viens liekais meklējams tieši starp šiem superklubiem. Viss ir "Juventus" rokās (un kājās) - pēdējā kārtā atliek nezaudēt Doņeckā un izkļūšana no grupas būs nodrošināta. Attiecīgi "Chelsea", lai nenoliktu savas Eiropas čempiones pilnvaras priekšlaicīgi, vajadzīga ne tikai "Nordsjælland" uzveikšana, bet arī "Juventus" zaudējums pret "Shakhtar"...

"Nordsjælland" - "Shakhtar"

Dāņu komandas, kas mājas spēli aizvadīja Kopenhāgenā, nevis savā Farumā, izredzes kaut uz 3. vietu grupā bija dziļi teorētiskas, un galvenais bija nospēlēt cienīgi - pirms tam jau izdevās paņemt punktu pret "Juventus". Tikmēr "Shakhtar" alka šodien paņemt trīs punktus, lai pirms pēdējās kārtas ieņemtu pēc iespējas ērtāku pozu. Pašiem uzvarot un "Juventus" ar londoniešiem neizspēlējot neizšķirtu, ceļazīme uz 1/8 finālu būtu rokā pat jau šodien. "Nordsjælland" pamatsastāvā izgāja septiņi dāņi, kamēr "Shakhtar" bija pa četriem ukraiņiem un brazīliešiem.

"Shakhtar" sāka spēli mazliet labāk, taču bez asiem momentiem. Tikmēr "Nordsjælland" savu pirmo reālo iespēju izmantoja! 24. minūtē pēc holandieša Džošua Džona piespēles Mortens Nordstrands atklāja rezultātu - 1:0! Tie bija tikai pirmie vārti nieka septiņu minūšu laikā... Vispirms viens no ogļraču brazīliešiem Luizs Adrianu neizslēdzās brīdī, kad partneris mēģināja atdot bumbu pretiniekam un..., apspēlējot vārtsargu, ieraidīja bumbu tukšos vārtos (1:1). "Nordsjælland" gan ātri atguva vadību - Kaspers Lorencens no soda laukuma robežām spēcīgi raidīja bumbu zem pārliktņa (2:1). Rezultatīvais puslaiks noslēdzās ar 2:2 - 44. minūtē cits "Shakhtar" brazīlietis Villians ieraidīja bumbu vārtos pēc tam, kad tika bloķēts armēņa Henriha Mhitarjana raidījums.

51. minūtē "Shakhtar" jau tika vadībā ar 3:2! Savus otros vārtus mačā, šoreiz realizējot devītniekā skaistu tālsitienu, guva Villians. Vēl pēc divām minūtēm "Fair Play" neievērotājs Adrianu, šķiet, noņēma šaubas par "Shakhtar" uzvaru - spēcīgs sitiens un 4:2! Zīmīgi, bet galarezultātu 5:2, nokārtojot "hattrick", uzstādīja tas pats Adrianu... Protams, "Shakhtar" šodien bija krietni pārāka un pelnīti uzvarēja (tāpat pelnīta ir ceļazīme uz 1/8 finālu grupā ar grandiem "Chelsea" un "Juventus"), tomēr nepatīkamais Adrianu gadījums ir un paliks pamatīga darvas karote Doņeckas panākumos.

21.11.2012 , 09:50

sportacentrs.com


Темы: , , , , ,
Написать комментарий