Igaunijā atklās izstādi 'Jaunums! Svaigākais Latvijas glezniecībā'

foto Ritums Ivanovs "Amy Performing"
foto Ritums Ivanovs "Amy Performing"

Igaunijas pilsētas Tartu Mākslas namā, trešdien, 21. novembrī, plkst 17:00 tiks atklāta izstāde "Jaunums! Svaigākais Latvijas glezniecībā". Izstāde būs atvērta līdz 16. decembrim, portālu "Delfi" informē Tartu Mākslas nama pārstāvji.

"Izstāde Igaunijas auditorijai sniedz īsu pārskatu par šī brīža situāciju Latvijas glezniecībā. Pēdējo divu desmitgažu laikā, kaut kad tik tuvu esošās kultūras saistības starp Igauniju un Latviju ir diemžēl palikušas vēsākas. Tajā pašā laikā nevar noliegt, ka kopīgais uztveres līmenis starp abu valstu māksliniekiem ir ļoti līdzīgs," raksta izstādes kurators Peeters Talvistu.

"Šīs izstādes mērķis ir ieskicēt Latvijas laikmetīgās glezniecības dažādos līmeņus - dažādi stili, skatījumi un mākslas vērtības, nesniedzot novērtējumu, ir apvienotas vienā veselumā, kā rezultātā rodas daudzšķautņains kopsavilkums. Tas liecina, ka augsta līmeņa gleznošanas tradīcijas Latvijā nav pazudušas un tās plaukst ar daudzveidību. Visi autori ir rokrakstos atšķirīgi, taču tie veido vienotu augstas kvalitātes kopsavilkumu, kas pierāda mūsu kopīgās saknes un līdzīgos skatījumus. Tāpēc paliek vēl vairāk skaidrs, kāpēc izstāde notiek tieši Tartu – Igaunijas vēsturiskajā un mūsdienu glezniecības galvaspilsētā," uzsver kurators.

Izstādē aplūkojami Kaspara Bramberga, Kristapa Ģelža, Rituma Ivanova, Vinetas Kalaučas, Ingas Melderes, Andra Vītoliņa un Paula Zariņa darbi.


Написать комментарий