Žanna Kulakova apmeklēja Daugavpils sociālās iestādes

foto gorod.lv
foto gorod.lv

20. novembrī Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova apmeklēja Sociālo lietu pārvaldes iestādes: sociālo patversmi Šaurā ielā 23, sociālo māju Šaurā ielā 28, ģimenes atbalsta centru, centru personām ar garīgiem traucējumiem, sociālās rehabilitācijas un aprūpes dienas centru, informē Daugavpils pašvaldība.

Apmeklējuma mērķis bija konstruktīva saruna ar šo iestāžu darbiniekiem. Šobrīd pašvaldība strādā pie 2013. gada pašvaldības budžeta, tāpēc Domes priekšsēdētāja vēlējās zināt arī sociālo iestāžu darbinieku ierosinājumus un vajadzības.

Tā, ēkai Šaurā iela 23 nepieciešams nopietns remonts un pagalma asfaltēšana. Sociālās patversmes darbinieki ierosināja pagarināt darba laiku nesen atvērtajai zupas virtuvei un papildināt tās ēdienkarti ar vēl vienu karsto ēdienu. Šī virtuve ir populāra ne tikai sociālās mājas iemītnieku vidū, bet arī Ķīmiķu maznodrošināto  iedzīvotāju vidū.

Nakts patversmes darbinieki vēršas pie iedzīvotājiem ar lūgumu palīdzēt sarūpēt ziemas apģērbu, pārsvarā vīriešu. Šobrīd nakts patversmes pakalpojumus izmanto  17- 25 bezpajumtnieki. Ziema to skaits dubultosies. Visiem, kas vēlas palīdzēt lūgums griezties Sociālo lietu pārvaldē pa tālruni 654 23700.

Ir lūgumi arī dienas centram cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem.. Runa ir  par invalīdu pulciņiem. Viņi savām rokām gatavo visdažādākos suvenīrus, tas ir būtiski viņu rehabilitācijas procesam. Invalīdu darbi regulāri piedalās labdarības tirdziņos. Pēdējo 2,5 gadu laikā izdevās nopelnīt apmēram 1000 latus. Šī nauda tika izlietota  materiālu un instrumentu iegādei. Centrs griežas pie uzņēmējiem ar lūgumu palīdzēt materiālu iegādei, jo tuvojas Ziemassvētki, kad suvenīri būs ļoti pieprasīti. Palīdzēt var ar dažādiem atgriezumiem, koksni, papīru, krāsām utt. Visiem, kas var palīdzēt lūgums griezties pa tālruni 654 23700.


Написать комментарий