Daugavpilī notika reģionālais forums jauniešiem

foto dnd.lv
foto dnd.lv

112 jauniešu, pašvaldību, pašvaldību jauniešu centru, valsts un nevalstiskā sektora pārstāvji no visas Latgales (un ne tikai!) atsaucās aicinājumam veidot pozitīvās pieredzes uzkrājumus ziemai un 23. - 24. novembrī Daugavpilī piedalījās reģionālajā forumā „PAR jauniešiem reģionos: Latgales misija!”.

Misijas dalībnieku dienas režīms bija tikpat spraigs kā operācija „Skyfall” un tikpat slepens un aizraujošs kā pats Džeimss Bonds. Tieši tāds uzdevums bija foruma moderatoriem – spēt noturēt dalībnieku interesi abas misijas dienas un iekustināt tos veikt dažādus uzdevumus kopīgā mērķa labad – veidot jauniešu dzīvi reģionos vēl pilnvērtīgāku un piepildītu.

Misijas dalībniekiem bija iespēja iepazīt pozitīvo attiecību pieredzi attiecību četrstūrī „Pašvaldība + jaunietis + NVO + sabiedrība” no Alūksnes, Līvānu un Dagdas bērnu un jauniešu centra pārstāvjiem, uzzināt par brīvprātīga darba aktualitātēm no Ilūkstes jauniešiem, iepazīt Eiropas brīvprātīgā darba veicējas no Beļģijas un Vācijas no vācu biedrības „Erfolg”, uzzināt par jauniešu aktivitātēm Rušonas pagastā, par pašvaldības un jauniešu sadarbību Rēzeknē un Daugavpils novadā, par iespējām, kuras Latvijā būs pieejamas līdz 2017. gadam, pateicoties Šveices-Latvijas sadarbības programmai.

Jauniešu atjautību, veiklību, radošo domu lidojumu, prasmi sadarboties, sarunāties un uzklausīt savus komandas biedrus pirmajā foruma dienā īpaši pārbaudīja „Daugavpils misija”. Vai domājat, ka ir viegli nepazīstamā pilsētā tumsā atrast Latvijas karogu, ar kuru visai komandai nobildēties? Vai plkst. 19.00 nejauši satiktam automašīnas vadītājam piedāvāt brīvprātīgi „uzpucēt” auto, pirms viņš dodas mājup pēc garas darba nedēļas? Vai uzfilmēt video, kurā komanda veic kādu labo darbu? Izpildot 12 dažādus āķīgus misijas uzdevumus, foruma dalībnieki pierādīja to, ka ‘KOMANDĀ IR SPĒKS’!

Svarīgākais uzdevums divu dienu misijā dalībniekiem bija padalīties ar savu pieredzi: kā jauniešiem sadarboties ar pašvaldību, kā lobēt savas intereses pašvaldībā, kādas ir sadarbības iespējas ar NVO, kā jaunieši var īstenot savas idejas reģionos, piesaistot projektu un sponsoru līdzekļus, kādiem nosacījumiem ir jāizpildās, lai jaunietis atgrieztos dzīvot uz savu reģionu, kādas ir jauniešu brīvprātīga darba iespējas pašvaldību iestādēs un vēl, un vēl...

Savu pieredzi dalībnieki parādīja arī sešpadsmit epizožu garā uzvedumā-seriālā „Kā jaunieši reģionus attīsta...” par diviem pagastiem: vienā pagastā valdīja hroniski zems pašapziņas līmenis, otrā pagastā - liels bezdarbs. Misijas dalībnieki, gluži kā Džeimss Bonds, „pielaikoja” dažādas lomas – bija par valsts prezidentu, pašvaldības „galvu”, jaunatnes darbinieku, slinko jaunieti vai vienkāršu apkopēju vietējā pagastā. Misijas dalībnieki atzina, ka sen nebija tā smējušies, jo tā bija iespēja paskatīties uz sevi un citiem no malas.

Dodoties mājup, Latgales misijas dalībnieki bija apņēmības pilni un iedvesmoti. Un foruma organizatori cer, ka iegūtās zināšanas, pieredze, pārliecība par saviem spēkiem un kontakti palīdzēs piepildīt kaut vienu no vairāk nekā 100 vēlēšanām, kuras jaunieši gribēja realizēt ar burvju nūjiņas palīdzību!

Paldies (‘VASARA’) dalībniekiem par aktīvu dalību forumā!
 


Темы: , , , ,

Написать комментарий