Daugavpils 17.vidusskola 20 gadu jubileju nosvinēja mierīgā gaisotnē

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

Pagājušās nedēļas beigās Daugavpils 17.vidusskola svinēja 20 gadu jubileju. Vidusskolas direktors Ivars Šķinčs portālam Gorod.lv paziņoja, ka jubilejai veltītais pasākums pagāja mierīgā gaisotnē bez plašsaziņas līdzekļu informēšanas.

I.Šķinčs atzīmēja, ka svinīgajā pasākumā piedalījās skolas pedagogi, tostarp tie, kuri atrodas pensijā, kā arī daži absolventi. Apsveikt vidusskolu bija ieradušies arī pilsētas pašvaldības pārstāvji.

Skolas direktors portālam pastāstīja, ka savā pastāvēšanas laikā 17.vidusskola nepārtraukti attīstījās un šobrīd ir viena no modernākajām Daugavpils izglītības iestādēm, ar ko vidusskola ļoti lepojas. Visas mācību klases ir aprīkotas ar datoriem un internetu, projektoriem un citu mūsdienīgu tehniku. Otro gadu tiek praktizēta tālmācība, veiksmīgi darbojas arī vakarskola. Kā arī 17.vidusskola realizē dažādus projektus, viens no kuriem tiek vērsts uz skolēnu pozitīvās uzvedības veicināšanu.

I.Šķinčs ziņo, ka ir daudz ar izglītības iestādes turpmāko attīstību saistītu plānu. Piemēram, notiek darbs, kurā rezultātā tiks pilnveidotas mācību programmas, mācību stundas kļūs vēl interesantākas. Mācību stundas ir produktīvas, ja tās ir interesantas, tāpēc mācību procesa organizācijā jāizmanto jaunas mūsdienīgas iespējas, uzskata direktors.

I.Šķinčs ir pārliecināts, ka skolas panākumi ir atkarīgi arī no saliedēta kolektīva, kurš strādā vidusskolā. Direktors lepojas ar to, ka energoefektivitātes paaugstināšanas projekta ietvaros tika veiksmīgi veikta skolas renovācija un cer arī turpmāk realizēt skolas infrastruktūras attīstības projektus, jo vidusskolā būtu nepieciešama aktu zāle, kas ļautu rīkot interesantākus un lielākus pasākumus.

Daugavpils 17.vidusskola tika dibināta 1992.gadā uz 12.vidusskolas krievu plūsmas bāzes, kura savukārt 1944.gadā sāka darboties kā 1.latviešu vidusskola. Pirms 20 gadiem skola atradās Varšavas ielā 2, tās pirmais direktors bija Jevgeņijs Javnušāns. Pēc gada skola ieņēma divas ēkas, kas atradās Varšavas ielā 45 un Liepājas ielā 4. 1997.gadā skola tika apvienota ar 1.vakarskolu, 2002.gadā – ar 14.vakarskolu. No 2001.gada izglītības iestādes, kura patlaban atkal atrodas vienā ēkā, direktors ir Ivars Šķinčs.


Написать комментарий