Ceļu satiksmes negadījumos cietušas divas sievietes

foto lat.gorod.lv
foto lat.gorod.lv

30.novembrī, Daugavpilī, Raipoles un Aveņu ielu krustojumā stundas laikā notriekti divi gājēji. Plkst. 16:30 automašīnas Audi vadītājs uzbraucis 1926.gadā dzimušai sievietei, kura šķērsoja brauktuvi pa gājēju pāreju.

Savukārt plkst. 17:20 tur pat tika notriekta 1967.gadā dzimusī sieviete. Abas nogādātas slimnīcā ar dažādām traumām.  

Policija aicina gājējus, pirms brauktuves šķērsošanas, neskatoties uz to vai tā ir gājēju pāreja vai arī regulējamais ceļš, pārliecināties par drošību un par to, ka automašīnas vadītājs jūs pamanījis un dod ceļu! Jāatceras, ka veselība ir dārgāka par visu, bet piemērotais sods autovadītājam nekompensēs jums zaudēto veselību.

Jāatceras arī par to, ka ir iestājusies ziema un ceļi var būt slideni, līdz ar to vadītājs, pat laicīgi pamanot gājēju, var nepaspēt strauji apstādināt savu transportlīdzekli. Kārtējo reizi policija atgādina arī par to, cik svarīga ir atstarotāju izmantošana diennakts tumšajā laikā, šīs mazs gaismu atstarojošais elements ļaus vadītājam laicīgi pamanīt jūs uz ceļa un iespējams pat glābt jūsu dzīvību!

Ceļu satiksmes noteikumu 24.pants „Pirms brauktuves šķērsošanas PA GĀJĒJU PĀREJU, kur satiksme netiek regulēta, gājējiem jānovērtē attālums līdz transportlīdzekļiem, kas tuvojas, kā arī jānovērtē to braukšanas ātrums un jāpārliecinās par drošību.”
 


Написать комментарий