Angļi ir cēlušies no pērtiķiem?

foto nadefagus.blogspot.com
foto nadefagus.blogspot.com

Anglijas skolās ir aizliegts runāt par to, ka pasauli ir radījis Dievs. Vadība atzīst tikai Darvina teoriju...

Kā vēsta vesti.ru, skolas, kur tiek mācīts, ka pasauli ir radījis Dievs var zaudēt valsts finansējumu. Anglijas valdība ir sajūsmā, ka skolās vēl joprojām tiek pasniegta teoloģiskā teorija, bet pilnīgi tiek ignorēta Darvina evolūcijas teorija. 

Ierēdņi ir pārliecināti, ja ne visa pasaule, tad angļi noteikti ir radušies pēc Darvina evolūcijas teorijas, tāpēc valstī ierēdņi ir pieņēmuši jaunus noteikumus, kuri paredz mācību iestādēs skolēnus apmācīt Darvina evolūcijas teorijai, veltot tai vienādu apmācības stundu skaitu kā arī citām teorijām.

Anglijas Izglītības ministrijas valdība sāka uztraukties par to, ka skolēniem Darvina teorija tiek pasniegta pavirši atšķirībā no teoloģiskās teorijas. Valdība sāka steidzami rīkoties, pieņemot noteikumus, kuri aizliedz teoloģiskās teorijas padziļinātu apmācību.

Saskaņā ar jauniem noteikumiem Izglītības ministrija var lauzt līgumu par valsts budžeta finansējumu, ja skolās teoloģiskā teorija tiks pasniegta kā zinātniskā teorija, bet Darvina teoriju ignorēs. Karaļu sabiedrības prezidents Pols Nors  atzīmēja, ka svarīgi ir dot iespēju viesiem iepazīties ar Darvina teoriju, kura ir zinātnieku atzīta. Kampaņu pret teoloģiskās teorijas pasniegšanu skolās veic Britānijas humānistiskā asociācija un zinātnieki, to skaita arī  raidījuma vadītājs Devids Atenboro.

Skolas, kuru programmas tagad tiek kritizētas radās Anglijā gadu atpakaļ. Šīs mācību iestādes finansē valsts,  un skolu vadība vēl gūst finansējumu no iniciatīvajām grupām – vecākiem, skolotājiem, mecenātiem un reliģiozajām apvienībām.  Tāda veida skolām ir tiesības apmācības programmas izvelēties patstāvīgi, ievērojot valsts normatīvo aktu bāzi. Pašlaik Anglijā darbojas 79 tāda tipa skolas, no nākamā mācību gada darbību uzsāks vairāk nekā simts skolu.


Написать комментарий