„Latgales misijā” piedalījās arī ERFOLG

foto ERFOLG
foto ERFOLG

23. un 24.oktobrī Daugavpils vācu biedrība ERFOLG piedalījās reģionālajā forumā „PAR jauniešiem reģoinos: Latgales misija” Daugavpilī, vēsta ERFOLG.

Foruma laikā biedrības jaunieši gan uzstajās ar prezentācijām,  gan piedalījās diskusijās, grupu darbos, izteica savu viedokli par sadarbības iespējām  starp jauniešiem, nevalstiskajām organizācijām, pašvaldību. Forumu rīkoja v/a „Jaunatnes starptautisko programmu aģentūra” sadarbībā ar biedrību „Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs” un biedrību „Dienvidlatgales pašvaldību mācību centrs” Latvijas un Šveices sadarbības programmas „Atbalsts jaunatnes iniciatīvu attīstībai attālos vai mazattīstītos reģionos” ietvaros, pasākumā piedalījās vairāk  kā 80 jaunieši un jaunatnes darbinieki no Latgales.

Forums sākās ar jauniešu organizāciju un jauniešu  centra prezentācijām. Ar saviem paveiktajiem darbiem un nākotnes plāniem foruma dalībniekus iepzīstināja Daugavpils novada domes jaunatnes lietu speciāliste, Ilūkstes jaunieši, Līvānu jauniešu centrs, Alūksnes jauniešu centrs, biedrība ERFOLG u.c.

Pasākuma laikā jaunieši piedalījās grupu darbos un analizēja pašvaldības un jauniešu sadarbības iespējas, brīvprātīgā darba organizēšanu pašvaldībās. Viss darba process tika balstīts un neformālās izglītības metodēm. Grupu darbu prezentācijas tika pasniegtas skeču un  atraktīvu prezentāciju veidā, tāpēc viss pasākums bija ļoti interesants un dinamisks.

Forums deva jaunas idejas, kontaktus, pārliecību, ka sadarbojoties un mērķtiecīgi ejot uz priekšu, jaunieši, jauniešu NVO, jaunatnes lietu speciālisti un pašvaldība var kopīgi attīstīt savu pagastu vai novadu, meklēt iespējas reģionu problēmu risināšanai. Organizācijas tika aicinātas, aktīvi darboties un realizēt projektus.
ERFOLG ir liela pieredze projektu realizāšanā, šobrīd jaunieši var piedalīties jauniešu iniciatīvu projektos: „ Jauniešu laika menedžmenta skola”  un „Žurnālistikas skola”, arī nākošajā gadā ir plānoti jauniešu apmaiņas projekti, interesantas iniciatīvas, kurās piedalīties tiks aicināti visi Latgales jaunieši. Sekojiet līdzi ERFOLG aktivitātēm un droši pievienojaties attīstīt Latgales reģionu kopā.



Написать комментарий