Līvānu domes deputāti apmeklē pilsētas katlumāju

foto livani.lv
foto livani.lv

SIA "Līvānu slimnīca" deputāti apmeklēja 25. oktobrī, savukārt šomēnes, pēc kārtējās domes sēdes 2012.gada 29.novembrī deputāti devās uz SIA "Līvānu siltums", vēsta Līvānu novada pašvaldība.

SIA "Līvānu siltums" ir viens no 3 pašvaldības uzņēmumiem (pašvaldībai pieder 100% kapitāla daļu tajos).

Valdes priekšsēdētājs Valērijs Priluckis kopā ar kolēģiem iepazīstināja deputātus ar pilsētas centrālās katlumājas darbu. Šobrīd apkure tiek nodrošināta ar šķeldu, diennaktī izlietojot ap 60m3 šķeldas (ziemas laikā līdz pat 120m3). Aukstajā periodā pilsētas apkure tiek nodrošināta ar gāzi. Līvānos šķeldas kvalitāte novērtēta kā viena no labākajām Latvijā. To pamatā iepērk no vietējā ražotāja SIA "Čiekuriņi".

Līvānos apkures tarifs ir viens no zemākajiem, ko izdevies panākt, veicot ieguldījumus siltumtrašu modernizācijā, kā arī izvēloties ekonomisku kurināmo - šķeldu.

Ls 37,90 lati par megavatstundu - šāds tarifs Līvānos ir nemainīgs pēdējos gados. Tas ir zemāks nekā siltuma tarifs Gulbenē, Krāslavā, Dobelē, Preiļos, Rēzeknē, Bauskā, Siguldā, Salaspilī, Jēkabpilī, Rīgā, Jelgavā, Liepājā un citviet.

SIA "Līvānu siltums" ir godam izturējis arī pārbaudījumu saistībā ar dabas stihiju radīto elektrības pārrāvumu pirms diviem gadiem, kad bez elektrības palika visa Līvānu pilsēta. Toreiz, pateicoties pašvaldības un uzņēmuma operatīvai rīcībai, tika sagādāts jaudīgs ģenerators un siltuma padeve patērētājiem netika pārtraukta.


Написать комментарий