Starptautiskajā brīvprātīgo darba dienā tiks apbalvoti vietējie brīvprātīgie

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 5.decembrī, visā pasaulē tiek atzīmēta Starptautiskā brīvprātīgo darba diena. Brīvprātīgie ir cilvēki, kuri bez atlīdzības velta savu brīvo laiku, lai palīdzētu apkārtējiem un darbojas sabiedrības labā. Tāpēc šodien Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departaments apbalvos aktīvākus un enerģiskākus brīvprātīgos, pasniedzot balvas nominācijā „Gada brīvprātīgais 2012”.

Minētais pasākums notiks 5.decembrī, plkst.17:00 Centra vidusskolas telpās, un šajā nominācijā gandrīz katra pilsētas organizācija izvirzījusi 2 kandidātus vecumā līdz 25 gadiem. „Grūti pateikt, cik daudz kopumā pilsētā ir brīvprātīgo, piemēram, Jaunatnes departamentā pēdējo 6 mēnešu laikā dažādu pasākumu organizācijā piedalījušies 80 brīvprātīgie”, - pastāstīja departamenta Jaunatnes lietu speciāliste Edīte Ivanova.

Savukārt sociālo brīvprātīgo biedrības “ODIN/VITA” vadītāja Natālija Demjaņenko pagājušajā gadā stāstīja, ka brīvprātīgo kustība Daugavpilī esot labi attīstīta, bet diemžēl sabiedrība ne vienmēr tiek informēta par brīvprātīgo darbu. Gandrīz visas sporta, etniskās, sociālās jauniešu organizācijas un pensionāru organizācijas darbojas, pateicoties brīvprātīgo darbam, kas netiek pamanīts, jo par to netiek runāts.

N.Demjaņenko atzīmēja, ka par laimi pēdējā laikā dažādās organizācijās iesaistīto brīvprātīgo skaits pieaug, un tas notiek, pateicoties tam, ka esošie brīvprātīgie aktīvi informē savus draugus un paziņas par iespēju kļūt par brīvprātīgo.

05.12.2012 , 12:40

Anna Andrejeva , GOROD


Написать комментарий