Daugavpils novada dome joprojām lemj jautājumu par GMI pabalsta izmaksu

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Kā ziņots, Latvijas Labklājības ministrija pieņēmusi lēmumu samazināt garantētā minimālā ienākuma (GMI) pabalstu iedzīvotājiem.

Daugavpils pilsētas pašvaldība šo ceturtdien izskatīs saistošo noteikumu projektu, kurā tiek paredzēts nesamazināt minēto pabalstu, savukārt Daugavpils novada domes deputāti joprojām apspriež šo jautājumu.

Daugavpils novada domes izpilddirektore Vanda Kezika pastāstīja, ka speciāli izveidotā darba grupa analizē situāciju katrā novada pagastā, lai apkopotu informāciju un noteiktu pabalsta apmēru.

„Negribētos, lai situācija ar pabalstiem Daugavpils novadā būtiski atšķirtos no situācijas pilsētā, tomēr šobrīd ir diezgan sarežģīti noteikt garantētā minimālā ienākuma pabalsta apmēru. Iespējams, ka, samazinot GMI, mēs varēsim piedāvāt jauna veida pakalpojumus – nodrošināsim ar kancelejas precēm bērnus no maznodrošinātajām ģimenēm vai sniegsim ar veselību saistītos pakalpojumus”, - uzskata Kezikas kundze.

Pēc izpilddirektores vārdiem, līdz 18.decembrim Daugavpils novada pašvaldībā tiks iesniegta informācija un, iespējams, decembra beigās vai janvāra sākumā taps zināms par GMI pabalsta apmēru lauku iedzīvotājiem.


Написать комментарий