Daugavpili apmeklēja LOK vadība un vairāku sporta federāciju vadītāji

foto gorod.lv
foto gorod.lv

4. decembrī Daugavpili apmeklēja Latvijas Olimpiskās komitejas ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers, finanšu direktors Aldis Āboliņš, Latvijas peldēšanas federācijas prezidents Kaspars Pone, Cīņas federācijas prezidents Dzintars Urbaņčiks, Vingrošanas federācijas pārstāvis, olimpiskais vicečempions  Jevģēnijs Saproņinko. Daugavpils Domē viņi tikās ar Domes priekšsēdētāju Žannu Kulakovu, vietnieku Vjačeslavu Širjakovu, sporta jomas pārstāvjiem, vēsta Daugavpils pašvaldība.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica prieku uzņemt Daugavpilī LOK vadību. Viņa uzsvēra, ka šis gads Daugavpilī ir sporta zīmē, arī  Pilsētas svētki jūnijā bija veltīti sportam. Daugavpilī sports ir viena no prioritātēm, svarīgi ir atbalstīt gan profesionālo sportu, gan aktīvu iedzīvotāju dzīves veidu. Priecē tas, ka tieši šogad Daugavpils sportisti ir uzrādījuši augstus rezultātus, prieks par olimpiešiem, par spīdveju, par futbola komandu „Daugava” un daudziem citiem sportistiem, kuri ar saviem panākumiem spodrina arī pilsētas vārdu.

Viesiem Sporta pārvaldes speciālisti bija sagatavojuši prezentāciju par sportu un tā attīstību Daugavpilī.

Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova vērtē šo tikšanos ļoti augstu, jo viesus izdevās pārliecināt par to, ka Daugavpilī patiešām ļoti daudz izdarīts sporta jomā. Pēc prezentācijas LOK pārstāvji bija visai pārsteigti par Daugavpils veikumu, kad valstī kopumā sportam finansējums sarūk. LOK ir vienisprātis ar Daugavpils pašvaldību, ka finansēt vajag ne tikai profesionālo sportu, kas uzrāda rezultātus, ieinteresētībai jābūt arī par iedzīvotāju veselību un aktīvu dzīvesveidu. LOK vadība uzskata, ka Daugavpils sporta atbalsta jomā ir viena no labākajām Latvijas pašvaldībām.

LOK vadība solīja, ka biežāk  iniciēs lielus sporta pasākumus rīkot  Daugavpilī un tie nav tukši vārdi, jo nākamā gada Latvijas čempionāti peldēšanā, cīņas sporta veidos un arī vingrošanā notiks Daugavpilī.

Sporta federāciju vadītāji informēja par saviem plāniem un izteica lielu ieinteresētību paplašināt sadarbību ar Daugavpils pašvaldību. Vingrošanas federācijas pārstāvis J. Saproņinko atzina, ka Daugavpilī progress ir, ar vingrošanu nodarbojas apmēram 300 jaunieši, tāpēc aicināja arī turpmāk popularizēt un atbalstīt šo sporta veidu.

Peldēšanas federācijas prezidents K. Pone uzskata, ka Daugavpilī ir visas iespējas attīstīt šo sporta veidu, tas ir ļoti populārs nodarbošanās veids iedzīvotāju vidū, Daugavpilī ir 6 baseini. Tika runāts par iespēju 1.-2. klasēs ieviest peldēšanu par obligāto priekšmetu, jo peldēšana ļoti attīsta bērnus. Šobrīd ir prakse vairākās skolās organizēt peldēšanas nodarbības 3.-5. klasēs.

Cīņas federācijas prezidents D. Urbaņčiks pateicās pašvaldībai par atbalstu cīkstoņiem. Spilgts piemērs jaunajiem sportistiem un arī tam, ka cīņas sporta veidi pilsētā ir augstā līmenī un populāri,  ir Anastasijas Grigorjevas panākumi. Daugavpils Domes vadība izteica gatavību atbalstīt sportu arvien vairāk un ir atvērta sadarbībai ar Latvijas Olimpisko komiteju.


Написать комментарий