Daugavpils skolu direktori muzejā prezentēs Ziemassvētku privātkolekcijas

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Ziemassvētkus grūti iedomāties bez atbilstošās atribūtikas, kas rada svētku noskaņojumu, - bez Ziemassvētku atklātnēm, rotājumiem, svinīgi izrotātās egles, skaisti iesaiņotajām dāvanām.

Piektdien, 7.decembrī, plkst.13:00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Ziemassvētku atklātņu un zvaniņu izstāde „Priecīgus Ziemassvētkus!”, kurā varēs aplūkot eksponātus no Daugavpils J. Raiņa 6.vidusskolas direktores Larisas Koževņikovas un Daugavpils Valsts ģimnāzijas direktores Guntas Mālnieces privātkolekcijām.

Muzeja Mākslas nodaļas vadītāja Larisa Kaimiņa portālam Gorod.lv pastāstīja, ka direktores pašas pieteicās iepriecināt pilsētniekus ar savām zvaniņu kolekcijām, kuras savulaik tika uzdāvinātas skolām. Jāatzīmē, ka Larisas Koževņikovas kolekcijā ir vairāk nekā 100 zvaniņi, bet izstādē apmeklētāju uzmanībai tiks piedāvāti vairāk nekā 20 eksponāti.

Izstādē varēs aplūkot arī retas vecas Ziemassvētku atklātnes no Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja krājuma.

Atgādināsim, ka muzejā gada laikā tika rīkotas vairākas izstādes no privātkolekcijām. Šo tradīciju atklāja Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja Žanna Kulakova ar patvāru un gludekļu eksponātiem, vēlāk notika juristes Dzintras Nikolajenko kolekcionēto varžu izstāde. Bijušais Transporta sakaru tehniskās skolas direktors Romualds Maculevičs piedāvāja ģimenes porcelāna eksponātu izstādi, ārste-ginekoloģe Sarmīte Ķikuste demonstrēja kontracepcijas līdzekļu kolekciju, bet Nikolajs Pavlovičs – monētu un naudaszīmju kolekciju.


Написать комментарий