Daugavpilieši daļēji neapmierināti ar sniega tīrīšanas darbiem pilsētā: pašvaldībā apsolīja tikt skaidrībā ar situāciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daudzi Daugavpils iedzīvotāji, kuri ceturtdien, 13.decembrī, no paša rīta brauca uz darbu vai mācībām caur pilsētas centru, pārvietojās ar grūtībām, jo naktī uzsnidzis sniegs netika iztīrīts. Portāls Gorod.lv paziņoja komunālās saimniecības jomas kuratoram Vjačeslavam Širjakovam, ka ap plkst.8:00 nebija iztīrīti Centrālā parka gājēju celiņi, kurus izmanto simtiem skolēnu un bērndārznieku, kā arī vairākas ietves pilsētas centrā, pirms tam pajautājām arī, vai pilsētas vadība ir apmierināta ar pilsētā veiktiem sniega tīrīšanas darbiem.

V.Širjakovs atzīmēja, ka kopumā pilsētas vadība ir apmierināta ar sniega tīrīšanas darbu kvalitāti Daugavpilī, īpašas sūdzības no pilsētniekiem nav saņemtas. Pēc vicemēra vārdiem, ja tiek ziņots par kādu trūkumu, visbiežāk tas ir saistīts ar to, ka dažādu kategoriju ceļos tīrīšanas darbi tiek veikti ar dažādu periodiskumu. Savukārt, tīrot ietves, sāk ar vietām, kur vērojama lielākā gājēju plūsma.

Komentējot situāciju ceturtdienas rītā, V.Širjakovs paskaidroja, ka spectehnika tiek izmantota racionāli un pilsētas tīrīšana no sniega nenotiek katru dienu, tomēr atkarībā no laikapstākļiem Komunālās saimniecības pārvalde dod rīkojumu uzņēmumam „SpecATU” koriģēt esošo darba grafiku.

Acīmredzot pilētas tīrīšanas organizācijas sistēma šoreiz nenostrādāja. Ceturtdien „SpecATU” sētniekiem ir brīvdiena, viņi nesaņēma rīkojumu par iziešanu darbā, tāpēc pilsētas gājēju celiņu aktīvā tīrīšana sākās vēlāk, kad daudzi jau bija tikuši līdz darbam vai mācību iestādēm.

Vicemērs paskaidroja, ka otrdien un trešdien Komunālās saimniecības pārvaldes darbinieki bija pareizi uztvēruši darba principu – stiprāka snigšana šajās dienās bija vērojama vakaros, tīrīšanas darbi saskaņā ar grafiku sākumā notika mikrorajonos, bet vēlāk automašīnu plūsma būtiski samazinājās un tika tīrīts pilsētas centrs.

Kā arī V.Širjakovs paziņoja, ka ceturtdien izveidojusies situācija bija vienīgais šāda veida gadījums, situācija tiks noskaidrota un atbildīgās organizācijas pārskatīs sniega tīrīšanas darbu organizācijas sistēmu.


Написать комментарий