2013. gadā Virslīgas turnīrs notiks trīs apļos

foto  fcdaugava.lv
foto fcdaugava.lv

Vakar notika Virslīgas biedru kopsapulce, kurā nolemts, ka nākamsezon Virslīgas turnīrs risināsies trīs apļos.

Šogad, 2012. gadā, Virslīgā piedalījās 10 komandas, kas aizvadīja četrus apļus, tādējādi katrai vienībai izspēlējot 36 mačus. Jau sezonas gaitā, bet vēl vairāk pēc sezonas futbola sabiedrībā bija runas, ka spēļu skaits jāsamazina, pretējā gadījumā spēļu grafiks ir ļoti saspringts un neatliek laika treniņprocesam. Klubu domas dalījās aptuveni uz pusēm, taču šodien Virslīgas biedru kopsapulcē tomēr nobalsots, ka 2013. gadā tiks spēlēts trīs apļos.

Tādējādi katra no 10 komandām aizvadīs 27 spēles. Noslēdzošajā 3. aplī komandas spēlēs atbilstoši tam, kādas vietas komandas ieņēma šī gada čempionātā (tiks precizēts). Runājot par balsojumu, Sportacentrs.com rīcībā esošā informācija vēsta, ka par trim apļiem bija "Skonto", "Ventspils", "Liepājas metalurgs" (mainīja viedokli salīdzinājumā ar iepriekšējo sapulci), "Jelgava" un "Metta/LU", par četriem apļiem bija Daugavpils "Daugava", "Spartaks", "Jūrmala", savukārt Rīgas "Daugava" atturējās. Tādējādi ar 5:3 uzvarēja trīs apļu atblastītāji. Jāpiemin, ka balss tiesības šoreiz netika dotas "Ilūkstei NSS" (vēl nav pilntiesīgs Virslīgas biedrs), kura bija par četriem apļiem. Tomēr arī ar Ilūkstes balsojumu pārsvars noturētos trīs apļu atbalstītāju pusē.

Tāpat šīs dienas kopsapulcē skaidrākas aprises ieguva "Ziemas kauss". Pirmkārt, noskaidrojies, ka šajā turnīrā nepiedalīsies ne tikai Jūrmalas "Spartaks" (par to ziņojām jau agrāk), bet arī "Metta/LU", kurai nav izdevīgs turnīra kalendārs. Šeit jāpiebilst, ka "Ziemas kauss" notiks no 14. janvāra līdz februāra vidum "Skonto" hallē. Tomēr astoņu komandu turnīrs netiks izjaukts, jo mettiešu vietā piekritusi piedalīties Virslīgas jaunpienācēja "Ilūkstes NSS".

Tāpat izlozētas grupas. A grupā spēlēs Daugavpils "Daugava", "Ventspils", "Jūrmala" un "Ilūkstes NSS", savukārt B grupā spēlēs "Skonto", "Liepājas metalurgs", "Jelgava" un Rīgas "Daugava".

14.12.2012 , 10:00

sportacentrs.com


Написать комментарий