Apkopoti 2012.gada rezultāti tūrisma jomā

foto gorod.lv
foto gorod.lv

13.decembrī Daugavpils Domes priekšsēdētājas vietniece Līvija Jankovska sasauca sanāksmi, lai kopā izvērtētu aizvadīto gadu tūrisma jomā. Līvija Jankovska uzsvēra, ka izdarīts ir daudz, bet daudz vairāk darāmā ir priekšā, vēsta Daugavpils pašvaldība.

„Pirmkārt, pabeigts darbs pie tūrisma koncepcijas izstrādes, otrs liels veikums ir pirmā Tūrisma konference, ko rīkojām februārī. Ir jauni tūrisma produkti, jauni suvenīri, attīstīts tika zīmols „Daugavpils prece”. Liela vērība tika pievērsta mārketinga pasākumiem. Tas viss deva pozitīvus rezultātus, tūristu skaits palielinājās”, - stāsta Līvija Jankovska.

Tūrisma informācijas centrs ir apkopojis statistiku un veicis arī tūristu aptauju. Tikai Tūrisma informācijas apmeklētāju uz 1.oktobri bija 36 tūkstoši cilvēku. Jāņem vērā, ka liela daļa tūristu apmeklē Daugavpili bez starpnieku palīdzības. Lielākā daļa (52%) ir Latvijas ceļotāji. 17 tūkstoši bija ārvalstnieki. Statistika liecina, ka tūristu skaits ir pieaudzis. Visvairāk bija tūristu no Krievijas, tad seko Lietuva, Polija un Vācija.

Daugavpils cietoksnī, neskatoties uz remontdarbiem, apmeklētāju skaits pieaudzis divas reizes. Cietoksnis ir ieguvis Dižvietas statusu.

Pēc statistikas populārākais apskates objekts ir Latgales Zoodārzs. Gada laikā bija vairāk kā tūkstotis apmeklētāju, 20% no tiem bija ārvalstnieki. Ekskursijas Zoodārzā notiek vairākās valodās. Zoodārzs lielu vērību pievērš gidu apmācībai, lai ekskursijas būti interesantas visiem.

Palielinājies apmeklētāju skaits arī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā. Muzejs iedibinājis jaunas tradīcijas, sagatavotas divas jaunas izstādes no muzeja krājumiem, muzeja speciālisti sākuši ieviest jaunās tehnoloģijas, ko īpaši novērtē jaunieši. Plānos ir cieša sadarbība ar Latvijas Dabas muzeju un jaunu dabas izstāžu rīkošana. Aktīvi strādājis arī Māla mākslas centrs, ir  jauni un atraktīvi pasākumi apmeklētājiem.

Sanāksmes laikā tika runāts arī par nākamā gada akcentiem tūrisma jomā. Noteikti norisināsies Tūrisma konference, bet to rīkos pavasarī, lai aktīvi varētu izmantot M.Rotko mākslas centra potenciālu. 2013.gads Daugavpilī būs Rotko zīmē, tāpēc ir jāstrādā, lai piesaistītu tieši šī izcilā mākslinieka cienītājus un reklamētu Daugavpili pasaules mērogā.


Написать комментарий