Līvānos investēs sporta, pirmsskolas un jaunatnes attīstībā

foto livani.lv
foto livani.lv

2012.gada 12.decembrī Līvānu novada domes priekšsēdētājs Andris Vaivods un Valsts reģionālās attīstības aģentūras direktore Solvita Zvidriņa parakstīja vienošanos par Eiropas Savienības pilsētvides naudas apguvi Līvāniem nozīmīgos projektos par kopējo summu 1,64 miljoni latu, kas jāapgūst līdz 2013.gada nogalei, informē Līvānu novada pašvaldība.

Par Eiropas Reģionālā attīstības fonda (Ls 1 392 147), valsts budžeta (Ls 49 134) un Līvānu novada pašvaldības (Ls 206 642) finansējumu tuvākā gada laikā Līvānos tiks veikti sekojoši darbi:

1)      pirmsskolas izglītības iestādes „Rūķīši” galvenās ēkas Rīgas ielā 13, Līvānos siltināšana un rekonstrukcija ar jumta izbūvi, apkārtējās teritorijas labiekārtošana, bērnu rotaļu laukumu un sporta laukumu izbūvi.

2)      multifunkcionālā jaunatnes iniciatīvu centra Lāčplēša ielā 28 rekonstrukcija ar piebūves celtniecību un apkārtnes labiekārtošanu, kas ietver arī skeitparka, futbola laukuma ar mākslīgo segumu, skatītāju tribīņu, pludmales volejbola un futbola laukuma un strītbola laukuma izveidi.

Minētie darbi tiks realizēti Eiropas Savienības fonda darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.6 prioritātes „Policentriska attīstība” 3.6.1. pasākuma „Atbalsts ilgtspējīgai pilsētvides un pilsētreģionu attīstībai” 3.6.1.1. aktivitātes „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai” projekta „Līvānu novada pirmsskolas un interešu izglītības iestāžu infrastruktūras uzlabošana” ietvaros.

2013.gada sākumā Līvānu novada dome iesniegs arī dokumentu paketi par vēl divu apjomīgu projektu – vieglatlētikas manēžas rekonstrukcijas un Līvānu autoostas uzgaidāmās telpas būvniecības un autoostas laukuma rekonstrukcijas realizāciju.

Minēto projektu realizācija tuvāko gadu laikā ļaus Līvānu novada iedzīvotājiem iegūt daudz kvalitatīvākus pakalpojumus un ievērojami uzlabot dzīves vidi.


Написать комментарий