AT uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības lietā spriedumu nemaina

foto scinteck.blogspot.com
foto scinteck.blogspot.com

Augstākā tiesa (AT) piektdien nolēma nemainīt zemākās tiesu instances spriedumu visiem apsūdzētajiem uzņēmējas Ellas Ivanovas slepkavības lietā.

Šis gan vēl nav galīgais spriedums, par to iespējams iesniegt kasācijas sūdzību.

Kā ziņots, Rīgas apgabaltiesas 2009.gada 30.decembrī trim Ivanovas slepkavības krimināllietā apsūdzētajiem vīriešiem - nelaiķes vīram Igoram Ivanovam, Ludvigam Antonovam un Vitālijam Mamedovam - piesprieda reālus cietumsodus, savukārt Asifu Handžanovs attaisnota.

Ivanovam, kurš tika apsūdzēts par uzkūdīšanu mantkārīgos nolūkos veikt savas sievas Ellas slepkavību un par citiem noziegumiem, pirmās instances tiesa piesprieda 13 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Apsūdzības daļā par uzkūdīšanu veikt sievas slepkavību Ivanovs tika atzīts par vainīgu, taču pēc Krimināllikuma pantiem par dokumentu viltošanu un apzināti nepatiesa ziņojuma sniegšanu tiesa viņu attaisnoja.

Par Ellas Ivanovas slepkavības izpildīšanu apsūdzētajam Antonovam apgabaltiesa piesprieda 15 gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Tiesa gan pārkvalificēja Antonovam inkriminētās darbības, jo uzskatīja, ka nav pierādīts viņa nodoms izdarīt divu personu slepkavību. Antonovi pirmā tiesu instance atzina par vainīgu arī par šaujamieroču neatļautu iegādāšanos un glabāšanu.

1969.gadā dzimušajam Vitālijam Mamedovam, kuram apsūdzība tika uzrādīta par slepkavības mantkārīgā nolūkā organizēšanu un atbalstīšanu, tiesa piesprieda 11 gadu reālu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz trim gadiem. Savukārt Handžanovs, kurš bija apsūdzēts par slepkavības mantkārīgos nolūkos atbalstīšanu, tika attaisnots.

Par pirmās instances spriedumu apelācijas sūdzības iesniedza apsūdzēto aizstāvji, bet protestu iesniegusi prokuratūra.

Tāpat pirmās instances tiesa nolēma solidāri no Antonova, Ivanova un Mamedova piedzīt morālā kaitējuma kompensāciju 100 000 latu apmērā par labu Ellas Ivanovas mātei.

Neviens no apsūdzētajiem savu vainu notikušajā Rīgas apgabaltiesā neatzina.

Ella Ivanova savas privātmājas pagalmā Rīgas rajona Garkalnes pagasta Priedkalnē tika nošauta naktī uz 2008.gada 7.janvāri.


Написать комментарий