Brigādes ģenerāli Dilānu apstiprinās par militāro pārstāvi NATO un ES

foto mod.gov.lv
foto mod.gov.lv

Otrdien Aizsardzības ministrijā svinīgā ceremonijā Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandiera vietnieku, Apvienotā štāba priekšnieku brigādes ģenerāli Andi Dilānu, kuram 20.decembrī beidzas līdzšinējā amata pilnvaru termiņš, apstiprinās jaunā amatā, informēja AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļa.

Turpmāk viņš pildīs militārā pārstāvja NATO un ES amata pienākumus Briselē, Beļģijā, nomainot līdzšinējo Latvijas pārstāvi brigādes ģenerāli Juri Kiukucānu, kurš tiks iecelts Aizsardzības ministrijas izpildsekretāra amatā militāro spēju jautājumos.

Savukārt pulkvedi Ivo Moģilniju, kurš pirms dienesta NATO Apmācības misijas štābā Afganistānā pildīja Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka amata pienākumus, iecels 1.ranga aizsardzības, militārā, Gaisa un Jūras spēku atašeja amatā. Savus dienesta pienākumus viņš pildīs ASV, nomainot līdzšinējo atašeju ASV un Kanādā pulkvedi Juri Bezzubovu.

Ceremonijā piedalīsies aizsardzības ministrs Artis Pabriks (V), NBS komandieris ģenerālleitnants Raimonds Graube un citas ministrijas un bruņoto spēku amatpersonas, kā arī karavīru tuvinieki.

NBS komandiera vietnieka, Apvienotā štāba priekšnieka amatā ar 21.decembri plānots iecelt brigādes ģenerāli Juri Zeibārtu.

Brigādes ģenerālis Zeibārts dienestu bruņotajos spēkos sāka 1993.gadā Zemessardzes 25.bataljona štāba priekšnieka amatā. Dienesta laikā ir pildījis arī Zemessardzes 65.Atseviškā studentu bataljona komandiera, 4.kājnieku brigādes štāba priekšnieka, kā arī 1. un 3.Zemessardzes novada komandiera amata pienākumus.

Pirms iecelšanas Apvienotā štāba priekšnieka vietnieka amatā viņš pildīja arī Zemessardzes komandiera amata pienākumus. Dienot Afganistānā, ir pildījis Latvijas kontingenta komandiera pienākumus.
Militāro izglītību viņš ir ieguvis Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, Bundesvēra akadēmijā un Baltijas Aizsardzības koledžā.


Написать комментарий