Ē.Mekšs: Tuvojas noslēgumam tramvaju sliežu ielikšanas darbi, 19.decembrī tiks atvērts pirmais posms

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Daugavpilī būvnieki pabeidz tramvaju sliežu ielikšanu pirmajā posmā no Vienības ielas līdz Viestura ielai, darbi notiek eiroprojekta ietvaros. Naktī uz 19.decembri ieplānota kustības pāreja uz abiem sliežu ceļiem, portālam Gorod.lv paziņoja Daugavpils Tramvaju uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs.

Savukārt otrajā posmā – no Ventspils ielas līdz Tukuma ielai – pašlaik darbi ir apturēti un tramvaji kursē, izmantojot vienu sliežu ceļu, ziemas laikā darbi netiks veikti, jo sagatavošanas darbu veiktais apjoms nav pietiekams. Tādēļ ziemā minētajā posmā tramvaji kursēs pa vienu sliežu ceļu.

Ē.Mekšs paskaidroja, ka darbi pirmajā posmā bija jāpabeidz līdz gada beigām, jo iekārtas, pateicoties kurām tika nodrošināta tramvaju kustība pēc kārtas, ziemas laikā nav izmantojamas, savukārt kustība otrajā posmā organizēta citādāk, tāpēc ziemā problēmas neradīsies.

Būvniekiem iestājies tehniskais pārtraukums un tiks precizēti visi jautājumi, lai nākamā gada pavasarī atjaunotu projekta realizēšanu: mainītu otro sliežu ceļu pirmajā posmā, turpinātu darbus otrajā posmā, kā arī uzsāktu darbus vēl divos posmos. Tramvaju uzņēmuma vadītājs apliecināja, ka, iestājoties labvēlīgiem laikapstākļiem, tiks uzsākti sliežu nomaiņas darbi, visi nepieciešami materiāli jau iegādāti.

Tramvaju kustības grafiks tika koriģēts, un, pēc Ē.Mekša paziņojuma, vairāk nekā 3-4 minūtes pretim braucošo tramvaju nevajadzēs gaidīt. Izņēmumi varētu būt saistīti ar problemātiskām situācijām uz ceļiem, piemēram, avārijas gadījumā.


Написать комментарий