Jaunieši piedāvā palīdzību vientuļiem cilvēkiem un invalīdiem sniega tirīšanā

foto ahlgrenlandscaping.com
foto ahlgrenlandscaping.com

Daugavpils 17.vidusskolas PARLAMENTS " Jauniešu iniciatīvais klubs" piedāvā sniegt palīdzību sniega novākšanā vientuļiem cilvēkiem un invalīdiem, kas dzīvo mūsu skolas apkārtnē ( Jaunbūves r-nā), informē Daugavpils pašvaldība.

Mēs aicinām citam skolām arī piedalīties ciņā ar dabas stihiju.

Griezties 17. vidusskolā , Valmieras ielā 5 pie skolas direktora vietnieces Marinas Pučkas, tālr. 27018935

Daugavpils 17.vidusskolas parlaments piedāvā savu palīdzību vientuļiem pensionāriem un invalīdiem, kuriem skolas rajonā (Jaunbūvē) radušās problēmas ar sniega tīrīšanu. Skolas direktora vietniece Marina Pučka portālam Gorod.lv pastāstīja, ka minētais ierosinājums parlamentā radies pirms dažiem gadiem, kad šī iecere nebija līdz galam izstrādāta, bet jau pagājušajā gadā skolnieki labprāt palīdzēja daudziem veciem cilvēkiem, iztīrot apkārt mājai esošo sniegu.

M.Pučka paziņoja, ka iecere radusies skolas parlamentā, kurā darbojas 21 cilvēks. Aktīvisti izteica vēlmi palīdzēt, iesaistot akcijā arī savus draugus. Brīvprātīgo vidū ļoti daudz ir zēnu, kuri labprāt novirzīs savu enerģiju, izdarot kaut ko labu, tādējādi apliecinot sevi.

Šogad skolnieki pagaidām nav saņēmuši pieteikumus, tomēr ir gatavi sniegt palīdzību brīvlaikā no plkst.10:00, mācību laikā – no plkst.14:00 līdz 16:00, vēlams darbdienās.

M.Pučka minēja, ka pagājušajā gadā skolnieku labo sirdi gribēja izmantot cilvēki, kuri nav pensionāri vai vientuļi, tāpēc kurators sekos, lai bērnu darbs tiktu izmantot sabiedrības labā.

Direktora vietniece paziņoja, ka pirms darba visi skolnieki tiek iepazīstināti ar drošības tehniku un tiek sekots, lai tā tiktu ievērota. Skolnieki plāno aizņemties inventāru no skolas, tomēr būtu labi, ja lāpstas un slotas nodrošinātu cilvēki, kuri griežas pēc palīdzības.

Daugavpils 17.vidusskolas aicina arī citas izglītības iestādes piedalīties akcijā. Cilvēki, kuri gatavi pievienoties skolniekiem vai kuriem nepieciešama palīdzība sniega tīrīšanā, aicināti griezties 17.vidusskolā, kas atrodas Valmieras ielā 5, vai zvanīt pa tālr. 27018935.


Написать комментарий