Daugavpils pilsētas domes deputāti piekrita bez konkursa rīkošanas nomainīt 13.vidusskolas direktoru

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šodien, 18.decembrī, kārtējā sēdē Daugavpils pilsētas domes Izglītības un kultūras jautājumu komitejas deputāti atbalstīja lēmuma projektu par Daugavpils 13.vidusskolas direktores Māras Jakubovskas atbrīvošanu no amata un jaunās direktores Andželas Skuteles (kura šobrīd strādā par 13.vidusskolas direktores vietnieci) iecelšanu šajā amatā. Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova atzīmēja, ka tas esot rets gadījums, kad vienlaicīgi tiek atbrīvots no amata pašreizējais direktors un iecelts jaunais skolas direktors.

M.Isupova ļoti pozitīvi novērtēja to, ka gan pedagogi, gan vecāki un skolnieki, un direktore ierosināja konkrētu cilvēku direktora amatam. Pēc rūpīgas situācijas analīzes deputātiem tika piedāvāts atbalstīt A.Skuteles kandidatūru.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, potenciālā direktore paziņoja, ka ir apņēmības pilna turpināt darbu un saglabāt skolas mūzikas novirzienu, jo tas ir svarīgi visam skolas kolektīvam. A.Skutele minēja, ka viens no skolas mērķiem ir palīdzēt bērniem attīstīties un dot iespēju pavadīt skolā vairāk laika, nodarbojoties ar mūziku. Kā arī kandidāte atzīmēja, ka izglītības iestādē vērojama skolēnu skaita pieauguma pozitīvā tendence, jo liela daļa bērnu izvēlas programmu ar mūzikas novirzienu.

Komitejas deputāti lēmumu atbalstīja vienbalsīgi. Galīgais lēmums tiks pieņemts Domes sēdē 27.decembrī.

I.Skutele pabeigusi Daugavpils pedagoģisko institūtu, profesionālais maģistrs latviešu valodas un literatūras un Latvijas kultūras vēstures jomā. No 2000.gada 13.vidusskolā strādā kā direktores vietniece izglītības jautājumos, latviešu valodas un literatūras skolotāja, bilingvālās izglītības koordinatore un skolas muzeja vadītāja.


Написать комментарий