Madonā atklās riska grupu jauniešiem veltītu vides objektu

foto eiropasnaudasavize.lv
foto eiropasnaudasavize.lv

Vides objekta ’’Dvēsele” autore Vita Pavloviča portālam Gorod.lv pastāstīja, ka no 2012.gada 28.decembra Madonas novada multifunkionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā varēs apskatīt riska grupu jauniešiem veltītu vides objektu.

Objekts ir autores interpretējums par riska grupu jaunieša dvēseles stāvokli. Dvēsele ir sarežģīts ’’mehānisms’’, tāpēc objekts tiks izgatavots no dažāda biezuma metāla stieplēm, kuras vīsies un locīsies viena ap otru, radot elegantu, bet reizē skarbu iespaidu. Tajā tiks iestrādātas trīs abstraktas cilvēka sejas, kuras paudīs trīs emocijas – prieku, skumjas un dusmas.

Minētais vides objekts ir Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas studentes Vitas Pavlovičas kvalifikācijas darbs un reizē Eiropas projekta daļa. V.Pavloviča atzīmēja, ka, uzzinot par projektu, kas tiks veltīts riska grupu jauniešiem, viņa uzreiz nolēma, ka šajā problēmā jāiedziļinās arī māksliniekiem, jo jautājumi par riska grupu jauniešiem mūsdienās kļūst arvien aktuālāki.

Objekts atradīsies Madonas novada multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centra foajē, jo Madona ir V.Pavlovičas dzimtā pilsēta, kurā viņa dzimusi un augusi, un kuras labā grib kaut ko paveikt. Pēc V.Pavlovičas vārdiem, vides objekts ’’Dvēsele’’ tiek radīts Eiropas Komisijas projekta ’’Keeping youth away from crime: searching for best European practices’’ ietvaros. Objekta ’’Dvēsele’’ sadarbības partneris ir Madonas Bērnu un jauniešu centrs (direktore Gunita Kļaviņa) un Madonas novada multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvas centrs (vadītāja Nadežda Niedrīte).

Objektu „Dvēsele” varēs bez maksas apskatīt līdz 2013.gada 30.janvārim Madonas novada multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centra foajē, Raiņa ielā 12.


Написать комментарий