Daugavpils Universitātes docētājs piedalījās mācību grāmatas sastādīšanā

foto viki.rdf.ru
foto viki.rdf.ru

Decembra vidū klājā nāca jauna mācību grāmata „Dabaszinības12.klasei”, viena no šīs monogrāfijas autorēm bija Daugavpils Universitātes, Dabaszinātņu un matemātikas fakultātes, fizikas katedras docētāja Lolita Jonāne.

Tā ir jau trešā mācību grāmata, kuras sastādīšanā piedalās docētājs no Daugavpils. Iepriekšējās mācību grāmatas bija paredzētas 10., 11.klases skolēniem, kuri vidusskolā izvēlējās humanitāro un sociālo apmācības kursu.

Pieejamā formā skolēniem tiek izskaidroti visi viņiem interesējošie jautājumi, sākot no pasaules rašanās līdz enerģijas un energoefektivitātes jautājumiem.  Jaunajā mācību grāmatā piedāvā labaratorijas darbu aprakstu, dažādu interesanto faktu uzskaitījumu, grāmatā ir piedāvātas kvalitatīvas ilustrācijas.

Mācību līdzekļa sastādīšanas mērķis bija izveidot skolēniem vispārējo priekšstatu par pasauli un vidi. Apmācības procesā grāmatā varēs arī atrast aktuālos komentārus, anekdotes un jautājumus.

Autori cer, ka šis mācību līdzeklis būs ne tikai derīgs vidusskolas skolēniem, bet to arī pielietos profesionālās mācību iestādēs, kā arī ieinteresēs studentus un pasniedzējus.


Написать комментарий