Jaunā gada sākumā skolas tiks iepazīstinātas ar jaunu Daugavpils izglītības attīstības koncepciju

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Šī gada rudenī Vispārējās un profesionālās izglītības pārvaldē tika izveidota darba grupa, kura izstrādāja jaunu vispārizglītojošo iestāžu attīstības koncepciju 2013.-2017.gadam.

Metodiķe Ilze Onzule pastāstīja, ka minētās koncepcijas mērķis ir ilgtermiņa vides izveide Daugavpilī dzīvojošo skolnieku izglītošanai. Tiek plānots iekļaut tajā laika posmu, sākot ar skolnieka bērnību un beidzot ar viņa iesaistīšanos darba tirgū.

Dažu mēnešu laikā darba grupas pārstāvji tikās ar skolu direktoriem, vecākiem, skolniekiem, Daugavpils universitātes pasniedzējiem un plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem, rīkojot diskusijas un apspriežot ar koncepciju saistītos jautājumus. Kā arī notika Daugavpils skolotāju aptauja, kurā piedalījās gandrīz visi pilsētas skolotāji (ap 700 cilvēkiem). Aizpildītās anketas apkopoja DU studenti, šobrīd notiek iegūtās informācija analīze.

Pēc metodiķes vārdiem, koncepcijas izstrādes gaitā tika izanalizēta citu Latvijas pilsētu pieredze un ņemtas vērā pieļautās kļūdas.

„Šobrīd analizējam mūsu vispārizglītojošo iestāžu plusus un mīnusus, veicam SVID analīzi, lai noskaidrotu, kādā virzienā mums jāiet. Diemžēl bērnu skaits Daugavpilī samazinās, tāpēc jāņem vērā pirmsskolas izglītības iestāžu un vispārizglītojošo iestāžu audzēkņu skaitu.

Šobrīd varu apgalvot, ka mūsu skolnieki daudz zina, skolās pasniedz kvalificēti pedagogi, kuri nepārtraukti uzlabo savu darba kvalitāti. Piemēram, aizpildot anketas un atbildot uz jautājumiem par sabiedrības informēšanu, 70% pedagogu norādīja, ka nepieciešams vairāk informēt sabiedrību par izglītības iestādēm, 79% uzskata par svarīgu vecāku apmācības jautājumu”, - paziņoja Ilze Onzule.

Koncepcijai jābūt pabeigtai līdz šī gada beigām, un nākamā gada sākumā ar to tiks iepazīstinātas Daugavpils skolas.


Написать комментарий