Unikālas 'Rolls-Royce' kupejas dizaina koncepts

publicitātes foto
publicitātes foto

No autoražotājiem neatkarīgais dizainers, Nīderlandē dzīvojošais turku izcelsmes Ugurs Sahins publiskojis savu jaunāko automobiļa dizaina konceptu, kuru nosaucis par "Rolls-Royce Jonckheere Aerodynamic Coupe II".

Šo prototipu Sahins radījis par godu unikālajam 1935. gada "Rolls-Royce Jonckheere Aerodynamic Coupe I" spēkratam (galerijā trīs noslēdzošie attēli), kas joprojām saglabājies līdz mūsdienām un šobrīd ir apskatāms kādā Kalifornijas, ASV, muzejā.

Oriģināli šī nosaukuma automobili vienā eksemplārā izgatavoja beļģi uz "Rolls-Royce Phantom I" modeļa bāzes. Tā kā Otrā pasaules kara laikā šī beļģu manufaktūra un tās arhīvs gāja bojā, tāpēc nav zināms, kurš ir šī projekta dizaina autors un kurš to savulaik pasūtinātāja.

Kā savā preses paziņojumā norāda Sahins, tad 77 gadus pēc oriģinālā spēkrata viņš savu mūsdienu interpretāciju radījis ar bijību pret to, jo autentiskais spēkrats, arī pēc šābrīža estētikas kritērijiem, uzskatāms par vienu no skaistākajiem pasaulē. Ņemot to vērā, Sahins nemainīja automobiļa proporcijas vai dizaina līnijas, tikai modernizēja atsevišķus elementus atbilstoši mūsdienu standartiem.

Šobrīd Nīderlandes dizainers veic pārrunas ar potenciāliem investoriem, kuri būtu gatavi šo dizaina konceptu materializēt vienā eksemplārā izgatavotā spēkratā.


Написать комментарий