Rēzeknē notika Ziemassvētku labdarības akcija

foto no Rēzeknes māmiņu kluba arhīva
foto no Rēzeknes māmiņu kluba arhīva

Ziemassvētku priekšvakarā Rēzeknes pilsētas domē notika labdarības akcija trūcīgām ģimenēm ar bērniem. Akciju organizēja Rēzeknes pilsētas domes sociālās aprūpes pārvalde sadarbībā ar biedrību „Rēzeknes māmiņu klubs”, informē Rēzeknes pašvaldība.

Ziemassvētki ir visu mīlēti svētki, un brīnumus šajā laikā gaida visi – gan bērni, gan pieaugušie. Ziemassvētku akcijas mērķis – atbalstīt trūcīgās ģimenes ar bērniem, iepriecināt bērnus pirms Ziemassvētkiem, dāvinot viņiem rotaļlietas un saldumus, bet vecākiem dot iespēju izvēlēties nepieciešamās mantas un apģērbu. Ikviens, kam nav vienaldzīgs to pilsētas iedzīvotāju liktenis, kam nepieciešama palīdzība un atbalsts, tika aicināts piedalīties akcijā.

Jāatzīmē, ka šogad bija liela Rēzeknes un citu pilsētu iedzīvotāju atsaucība. Uz Sociālās aprūpes pārvaldi ziedojumos tika atnestas dažādas mantas – apģērbs, apavi, sadzīves priekšmeti, rotaļlietas, grāmatas un citas visai ģimenei nepieciešamās lietas. Turklāt palīdzību sniedza labdarības fonds „Iriņi”, nododot trūcīgajām ģimenēm apģērbu un apavus, un Latvijas Nedzirdīgo savienības Rēzeknes reģionālā biedrība, kas arī nodeva apģērbu un citas lietas.

Atsaucīgi bija arī tie, kas palīdzēja sagatavot dāvanas bērniem no trūcīgām ģimenēm. Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs viens no pirmajiem atbalstīja labdarības akciju, nododot bērniem šokolādītes. Labdarības organizācijas „Cerību avots” valdes locekle Tatjana Jemeļina atsūtīja jaunajiem rēzekniešiem kancelejas piederumus – flomāsterus, zīmuļus, dzēšgumijas, asinātājus, pildspalvas, blociņus, akvareļu krāsas. Bet Saeimas deputāts Ivans Ribakovs parūpējās par šīs vērtīgās kravas atvešanu no Rīgas uz Rēzekni.

Palīdzību sniedza arī ziedu un suvenīru salona „13 In Red” DECO SHOP vadītāja Inga Laizāne, dāvinot bērniem visdažādākās dāvanas – rotaļlietas, suvenīrus, spēles un daudz ko citu. Arī biedrība „Par stipru ģimeni” trūcīgām ģimenēm nodeva rotaļlietas, kancelejas preces un citas nepieciešamās lietas.

Pavisam akcijas laikā Ziemassvētku dāvanas saņēma vairāk nekā 200 bērni no trūcīgām ģimenēm. Turklāt visi interesenti varēja izvēlēties sev un bērniem nepieciešamās mantas, apģērbu, apavus un citas nepieciešamas lietas.

Rēzeknes pašvaldības un biedrības „Rēzeknes māmiņu klubs” kopīgi rīkotā labdarības akcija ir tradicionāls pasākums, kas pilsētā notiek jau sesto reizi. Ļoti daudzie cilvēki, kas stāv rindā jau no paša rīta, lai saņemtu mantas, apliecina, ka šādas akcijas mūsu pilsētā ir ļoti nepieciešamas.

Akcijas organizatori no visas sirds pateicas ikvienam, kurš atbalstīja trūcīgās ģimenes ar bērniem. Sveicam visus Ziemassvētkos un Jaunajā gadā!


Написать комментарий