Ziemassvētkos no karstuma Buenosairesas zoodārzā nomira baltais lācis

foto Xinhua/Ana Maria Pirra
foto Xinhua/Ana Maria Pirra

Kā ziņo portāls rosbalt.ru, 27.decembrī zoodārzā baltais lācis Vinners nomira no karstuma un trokšņa, ko izraisīja pirotehnika Ziemassvētku svinēšanas laikā.

Pēc administrācijas vārdiem, lācis bija visu apmeklētāju mīlulis un zoodārza simbols. Oficiālais nāves cēlonis ir hipertonija, karstums šajās dienās pilsētā sasniedza 40 grādu atzīmi.

Ir zināms, ka lācis bija ar karstu temperamentu, viņu ļoti satrauca trokšņi, ko izraisīja pirotehnika, rezultātā lācim radās elpas trūkums. Administrācija apgalvo, ka lācis dzīvoja labos apstākļos, jo bija ievērotas visas starptautiskās normas, kuras regulē zoodārza darbību. Lācis dzīvoja lielā mājā ar lielu baseinu, kura tilpums ir 145 tūkstoši litru.

Atgādinām, ka 24.oktobrī Vācijas galvaspilsētā dibināja pieminekli baltajam lācim Knutam, kurš sludina kustību par ekoloģiski tīru dabu. Lācis nomira 2011.gadā 19.martā. Dzīvnieks iekrita baseinā, kā izrādījās vēlāk, nāves cēlonis bija smadzeņu iekaisums.

Knuts dzima 2006.gadā 5.decembrī Berlīnes zoodārzā Mazulis uzreiz pievērsa uzmanību, jo tas bija pirmais lācēns, kurš dzima šajā zoodārzā pēdējo 33 gadu laikā.


Написать комментарий