Vācijā Hewlett – Packard menedžeriem draud kriminālsods par „naudas atmazgāšanu”

foto blogs.computerra.ru
foto blogs.computerra.ru

Laikraksts Deutche Welle ir publicējis rakstu, kurā teikts, ka lielākā daļa Hewlett – Packard(HP) menedžeru ir apsūdzēti kukuļdošanā Krievijas Ģenerālprokuratūras darbiniekiem. Drēzdenes prokuratūra ir veikusi kriminālvajāšanu un ar attiecīgo lēmumu dokumentus ir nodevusi tiesas izskatīšanai, ziņo portāls blogs.computerra.ru

Notikumu vēsture ir sākusies 2000.gadā, jau 2007.gadā bija uzsākta izmeklēšana un 2010.gadā HP kompānijas filiālē Krievijā bija veikta kratīšana.

2003.gada HP kompānija ir vinnējusi tenderu par datu sistēmas piegādi Krievijas Ģenerālprokuratūrai. Pēc izmeklēšanas informācijas HP saņēma 35 miljonus eiro un 7 milj. eiro ir nosūtījuši „kukuļa” veidā Krievijas ierēdņiem. Viņu vārdi un uzvārdi izmeklēšanas interesēs ir turēti noslēpumā.

2007.gadā nodokļu revidenti griezās tiesībsargājošās instancēs  ar iesniegumu par naudas summu, ko firma ProSoft saņēma no HP par sniegtajiem pakalpojumiem

Maskavā. Kompānija ProSoft Krippner GmbH tiek uzskatīta par galveno starpnieku kukuļdošanā starp HP un Krievijas ierēdņiem.

Kukuļdošanas mehānisms bija ļoti labi izstrādāts. Shēmā bija iesaistītas vairākas viltus organizācijas. Krievijas firmas iepirka no kompānijas ProSoft datortehniku un HP veica šo iekārtu uzstādīšanu par paaugstinātām cenām. Daļu no naudas ProSoft tērēja HP rēķinu apmaksāšanai par tehniku, bet pārējo pārskaitīja Krievijas viltus organizācijām.

Vēlāk no šo organizāciju rēķiniem tika apmaksāti medicīniskie pakalpojumi fiziskām personām no Krievijas un dažu Premium klases automobiļu iegādāšanās.
Šī gada augustā trijiem HP menedžeriem un ProSoft kompānijas valdība bija saukta pie kriminālatbildības.

Krievijas Ģenerālprokuratūra sniedza vismazāko palīdzību izmeklēšanā. Pirmo HP kompānijas kratīšanu veica ar Krievijas Ģenerālprokuratūras palīdzību, turpmākos lūgumus prokuratūra ignorēja.


Написать комментарий