Policija vēršas pēc palīdzības!

foto gorod.lv
foto gorod.lv

Valsts policija lūdz palīdzību izmeklēšanā un aicina zvanīt uz dežūrdaļu (vai personīgi atnākt uz policiju, uz 237. kabinetu) rēzekniešus, kuriem ir zvanījuši krāpnieki, kas uzdevās par policijas darbiniekiem un pieprasīja naudu par to, ka nokārtos nopietnu likumpārkāpumu pastrādājuša radinieka lietu bez saukšanas pie kriminālatbildības, informē Rēzeknes pašvaldība.

Kā pastāstīja Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes Rēzeknes policijas iecirkņa priekšnieks Igors Trofimovs, neskatoties uz visiem brīdinājumiem plašsaziņas līdzekļos, Ziemassvētku priekšvakarā divas rēzeknietes cienījamā vecumā kļuva par krāpnieku upuriem, atdodot it kā savu radinieku glābšanai 300 un 500 latus. Policijai izdevās arestēt vienu no krāpniekiem – 1986. gadā dzimušu Daugavpils pilsētas iedzīvotāju, bet izmeklēšana vēl turpinās. Tāpēc policijai ir tik svarīga informācija no tiem, kam vēl ir zvanījuši krāpnieki, bet sarunu viena no pusēm pārtrauca.

Atgādināsim, ka parasti krāpnieki zvana uz stacionāro telefonu, kuru apkalpo „Lattelekom”, uzdodas par policijas darbiniekiem un paziņo, ka jūsu dēls vai mazdēls ir izdarījis nopietnu likumpārkāpumu (piemēram, notriecis ar mašīnu cilvēku). Pēc tam viņi piedāvā savu palīdzību un pārliecina, ka var izdarīt tā, lai vainīgais netiktu saukts pie kriminālatbildības un lieta par viņu netiktu ierosināta. Tiesa, par to steidzami jāsamaksā nauda. Turklāt pēc naudas viņi uzreiz atbrauks paši.


Написать комментарий