Bezdarba līmenis Vācijā ir 6,7% liels

foto: treideri.lv
foto: treideri.lv

Kā ziņo novostiua.net, bezdarba līmenis Vācija decembrī sastādīja 6,7%, tas ir saistīts ar sezonālajiem darbiem un ekonomikas augšanas tempu samazināšanos.

Kopumā nodarbinatības situācija Vācijā ir labā līmenī, un bezdarbnieku skaits pagajušajā gadā bija vismazākais salīdzinājumā ar iepriekšējiem divdesmit gadiem.

Ap 2,84 miljoniem bezdarbnieku pašlaik stāv uzskaitēs nodarbinātības aģentūrās, tas ir uz 80 000 vairāk nekā pagajušajā mēnesī un par 60 000 vairāk nekā gadu atpakaļ.

Vācijas ekonomika ir izmantojusi straujus augšanas tempus, kas noturēja bezdarba līmeņa augšanu. Ar bezdarba problēmu it sevišķi ir saskārusies Spānija un Grieķija, tur bezdarba līmenis sastāda 25%.

Vācijas ekonomika 2012.gadā pardzīvoja laikus, kad attīstīšanās tempi samazinājās. Oficiālie dati par ekonomikas tempu attīstīšanos būs publicēti 15.janvārī. Valdība prognozē 0,8% lielu izaugsmi.

Bez sezonālo šķēršlu uzskaites, tādiem kā Ziemassvētku brīvdienas, bezdarba līmenis decembrī bija 6,9% liels.

Nodarbinātības līmenis salīdzinājumā ar citām valstīm Vācijā ir augsts, taču pēc ekonomistu viedokļa, eirozonas parādu krīze bremzē ekonomikas attīstību Vācijā.

Eksperti atzīmē, ka bezdarba līmenis Vācijā neaugs, tapēc būtiskos pasliktinājumus nodarbinātības sfērā tuvākajos mēnešos nav jāgaida.


Темы: , , , ,
Написать комментарий