Daugavpils Saskaņas pamatskola realizē starptautisku Comenius projektu „Zemes balsis”

foto: gorod.lv
foto: gorod.lv

Daugavpils Saskaņas pamatskolas skolotāji un skolēni no 2012.g. 1.augusta līdz 2014.g. 31.jūlijam piedalīsies starptautiskajā projekta "The Voices from the Land” (Nr. 2012-1-TR1-COM06-36068 7): apmeklēs starptautiskus seminārus, organizēs sanāksmes, akcijas, strādās sadarbībā ar kolēģiem no Spānijas, Itālijas, Polijas, Rumānijas un Turcijas.

Projekta koordinatori - Saskaņas skolas skolotājas Alesja Šapkova, Aleksandra Vagele un skolas direktore - Antonija Lukjanska.

Projekts sākās. No 2012.g. 5. novembra līdz 2012.g. 11.novembrim tika organizēts brauciens uz Turciju. Trīs skolotājas un trīs 8.klases skolnieces piedalījās starptautiskajā seminārā Turcijas pilsētā Kirshehir (300 km no Turcijas galvaspilsētas). Septiņu dienu laikā projekta dalībnieki sadarbojās ar saviem kolēģiem no citām valstīm, dzīvoja Turcijas ģimenēs, sazinoties angļu valodā.

Pirms ceļojuma uz Turciju tika veikts liels sagatavošanas darbs: projekta dalībnieki izveidoja prezentāciju par Latviju, Daugavpili un Saskaņas skolu, uzzīmēja projekta logo, sagatavoja dāvanas visiem dalībniekiem. Katrs dalībnieks iepazinās ar turku tradīcijām un paražām, lai būtu vieglāk pielāgoties turku ģimenēs, kur bija jādzīvo projekta laikā.

Uzturēšanas laikā Turcijā tika realizētas daudzas aktivitātes: darbs radošās grupās, kompozīciju veidošana no dabas materiāliem, savu darbu prezentācija citiem projekta dalībniekiem, darbs radošās darbnīcās, radošs darbs dabā, muzeju apmeklējums, ceļojums ekskursijās (viss angļu valodā)

Projekta dalībnieku katra diena bija labi plānota: viena aktivitāte sekoja aiz otras.

Daudz noderīgas informācijas izdevās iegūt no brauciena, iepazīties ar jauniem draugiem un iegūt daudz pozitīvu emociju. Nākamais starptautiskais seminārs ir plānots martā Spānijā. Bet pati Daugavpils Saskaņas skola uzņems viesus 2014. gada aprīlī.


Написать комментарий