Daugavpils novada Kultūras centrā iemācīja liet sveces un gatavot ziepes

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Mūsdienās grūti pārsteigt cilvēku ar kādu dāvanu, ja nu tikai tā ir ļoti oriģināla un neparasta. Droši vien tāpēc atdzimst tradīcija dāvināt pašu rokām gatavotas dāvanas. 

Daugavpils novada Kultūras centrā šodien, 29.janvārī, pirmo reizi notika neparasta meistarklase, kuras laikā tās dalībnieki nodarbojas ar sveču liešanu un ziepju gatavošanu.

Daugavpils novada Kultūras pārvaldes Mācību centra vadītāja Terēzija Ūbele portālam Gorod.lv paziņoja, ka šodien 13 cilvēki, kuru vidū bija dažādu pagastu Kultūras namu direktori, bibliotēku darbinieki un kultūras pasākumu rīkotāji, darba dienas laikā guva pieredzi šajā neparastā nodarbē. Semināra noslēgumā katram tā dalībniekam tika pasniegts Izglītības un zinātnes ministrijas sertifikāts, kas apliecina tiesības apmācīt citus interesentus liet sveces un gatavot ziepes mājas apstākļos.

Neskatoties uz to, ka dalībniekiem tika piedāvātas vienādas sastāvdaļas sveču liešanai, visas sveces bija ļoti dažādas. Kā pamats tika izmantots sojas vasks no dabīgā materiāla, kuram nepieciešamības gadījumā varēja pievienot rožlapiņas, lavandas sēklas u.c.

Pēc Medumu pagasta Tautas nama vadītājas Diānas Mikulānes domām, process nav sarežģīts, toties ļoti aizraujošs. „Šobrīd pagastā iedzīvotāju nav daudz, tomēr pie mums nāk arī jaunieši un vecāki cilvēki. Piedāvājam viņiem dažādas interesantas nodarbes. Piemēram, nesen rīkojām Jauniešu draudzības vakaru, kurā jaunieši dejoja hip-hopu”, - pastāstīja Mikulānes kundze. Jādomā, Medumu Tautas nama apmeklētāji varēs apgūt jaunas prasmes, kuras viņiem noteikti noderēs.

Radošās darbnīcas vadīja Sindija Smudze, kura vairākus gadus vada sveču liešanas un ziepju gatavošanas nodarbības Rīgā.



Написать комментарий