Daugavpils Poļu namā var aplūkot noslēpumainos ūdens garus

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Izstāžu atklāšana Poļu kultūras centrā vienmēr ir spilgts un neparasts notikums. Trešdien, 6.februārī, ar lielisku priekšnesumu tika atklāta Daugavpils jaunās mākslinieces Anastasijas Dubovskas darbu izstāde „Aqua” ( „Ūdens”).

Kā zināms, ūdens spēj pieņemt dažādas formas un ir apveltīts gan ar dziedinošo, gan ar postošo spēku. Ekspozīcijā var aplūkot ap 30 dažāda veida darbus – figūriņas, zīmējumus, instalācijas. Ļoti neparasti ir dekoratīvās keramikas tehnikā izgatavotie apjomīgie objekti, kuri attēlo dabas garus bez noteiktā vecuma un dzimuma. Pēc mākslinieces vārdiem, ar šo objektu izgatavošanu viņa nodarbojas jau četrus gadus, daudzi no tiem atgādina dekoratīvos pundurus vai zelta zivtiņas.

Izgatavojot savus neparastos tēlus, Anastasija izmanto plastikātu un marli, jo uzskata kokvilnu par materiālu ar labu faktūru. Viņas ūdens gari ir mierīgi, nosvērti, nedaudz melanholiski un radīti vienā – gaiši pelēkajā – krāsu gammā. Māksliniece paskaidroja, ka viņa pati apģērbā parasti izvēlas šāda veida neuzkrītošas krāsas. Savos darbos māksliniece fiksējusi dažādus dvēseles stāvokļus: sākot ar dziļām pārdomām un beidzot ar bezgalīgo maigumu.

Anastasija absolvējusi Mākslas vidusskolu „Saules skola”, pašlaik ir Latvijas Mākslas akadēmijas skulptūras nodaļas maģistrantūras pēdējā kursa studente. Radoši darbojas vairākos mākslas virzienos – grafikā, skulptūrā, glezniecībā, fotogrāfijā. Izstādē var aplūkot darbus, kas tika radīti Itālijā, kur māksliniece pavadīja pusotru gadu.

Poļu namā atklātā izstāde ir otrā jaunās mākslinieces izstāde. Pirmā arī notika Daugavpilī, tās nosaukums bija „Sūnas” un tā tika veltīta dabas, zemes un meža gariem.

Nākotnes plānos ir maģistrantūras pabeigšana, radošā darbība un vēlme pamēģināt sevi pasniedzējas darbā.

Mistiskie gari Daugavpils Poļu kultūras centrā aplūkojami mēneša laikā.
 



Написать комментарий